18 decembrie

PESTE 850 DE TONE DE MATERIAL ANTIDERAPANT FOLOSITE
Peste 850 de tone de material antiderapant au fost folosite pe drumurile județene în ultimele 24 de ore, din cauza condițiilor meteorologie, a anunțat Consiliul Județean. Potrivit ultimelor date obținute, nu există drumuri județene închise sau blocate, circulația desfășurându-se pe majoritatea sectoarelor de drum în condiții de iarnă, îngreunate de căderile masive și constante de zăpadă. Totodată, în ultimele 24 ore, din cauza temperaturilor sub 0 grade celsius, mai multe drumuri județene au fost afectate de polei, iar pe 27 de sectoare de drum din zona Huedin,Gilău și Gherla s-a acționat cu 14 utilaje în cursul nopții și al dimineții de astăzi. Cosiliul Județean a anunțat că se acționează permanent cu autospeciale pentru îndepărtarea stratului de zăpadă de pe carosabil, urmând să se acționeze în caz de necesitate.

CERERILE PENTRU ELIBERAREA ACTELOR DE IDENTITATE POT FI DEPUSE SI ONLINE
Primăria Municipiului Cluj-Napoca a anunțat că cererile pentru eliberarea actului de identitate sau pentru înscrierea în actul de identitate a mențiunii privind stabilirea reședinței pot să fie depuse de acum și online pe site-ul instituției, la secțiunea Administrație, subsecțiunea Servicii online – acte de identitate.
Persoanele care s-au programat online trebuie să se prezinte la sediul Direcției de evidență a persoanelor de pe str. Moților nr.5. Neconcordanța între datele înscrise în fereastra de programare și datele de identificare a persoanei care se prezintă la ghișeu duce la anularea programării. Totodată, aplicația permite și plătirea taxei pentru actul de identitate. O persoană identificată prin codul numeric personal își poate face o singură dată programare, iar în cazul în care dorește o altă zi sau oră, programarea inițială trebuie anulată. Reamintim că Primăria Municipiului Cluj-Napoca deține peste 65 de aplicații și proceduri digitale, și primul funcționar robot din România, intitulat Antonia, care procesează 90 de cereri de la cetățeni, non-stop.

RUTA AERIANA CLUJ-NAPOCA – BIRMINGHAM
O nouă rută spre orașul Birmingham din Marea Britanie a fost introdusă la începutul acestei săptămâni de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu. Cursa va fi disponibilă în fiecare zi de miercuri și duminică, cu bilete a căror prețuri încep de la 104 lei și care includ un bagaj gratuit de mână. Zborul este operat de compania aeriană Wizz Air, care funcționează în Cluj-Napoca din 2007. Reamintim că orașul Birmingham este al doilea ca mărime din Marea Britanie și este cunoscut pentru clădirile victoriene, canalele pitorești și muzeele pe care le deține.