18 decembrie

23 DE ECHIPAMENTE MEDICALE DE ULTIMA GENERATIE PENTRU INSTITUTUL INIMII
23 de echipamente medicale de ultimă generaţie au intrat în dotarea Institutului Inimii „Nicolae Stăncioiu”.
Achiziţia a constat în trei defibrilatoare cardiace, patru aspiratoare chirurgicale de secreţii, 14 cărucioare pentru administrarea de medicaţie, o centrifugă şi un sistem de telemetrie. Valoarea investiţiei se ridică la peste 750.000 lei, banii provenind din bugetul propriu al Consiliului Judeţean.

CADOURI SI MOMENTE ARTISTICE PENTRU PACIENTII DIN SPITALELE CLUJENE
Pacienţii internaţi la Spitalul Clinic de Recuperare, la Spitalul Clinic Municipal Clujana şi la cel Militar de Urgenţă sunt întâmpinaţi în aceste zile cu daruri şi momente artistice, susţinute de voluntarii Create. Act. Enjoy.
Deoarece în această perioadă cei internaţi se simt mai singuri sau confruntă sentimentul de dor de casă, ei se vor putea bucura de momente de pantomimă, concert de colinde americane şi româneşti şi vor primi pachete cu fructe, miere, un pahar pe care să îl poată folosi în spital şi o decoraţiune de sărbătoare. Create. Act. Enjoy este o asociaţie culturală ce se foloseşte de artă pentru a demara diverse programe educaţionale şi de sănătate.

14 UNITATI DE COLECTARE SELECTIVA A DESEURILOR AMPLASATE IN ORAS
14 unităţi de colectare selectivă a deşeurilor au fost amplasate în mai multe zone din oraş.
Acestea funcţionează pe bază de energie solară, astfel încât senzorii sistemului furnizează constant informaţii către firma de specialitate referitoare la gradul de umplere al containerului. Mai precizăm că săptămâna trecută au fost inaugurate două centre de colectare special amenajate pentru deşeuri voluminoase, care se găsesc pe str. Bucium în cartierul Mănăştur şi sub Podul Fabricii în cartierul Mărăşti.

EVENIMENT OMAGIAL DEDICAT POETULUI TRAIAN DORZ
Un eveniment special adus ca omagiu poetului creştin Traian Dorz va avea loc în această seară de la ora 19 la Casa de Cultură a Studenţilor.
Seara va cuprinde poveşti, poezii şi colinde în prezenţa Înalt Preasfinţiei Sale Andrei Andreicuţ, actriţei Elena Ivancă şi a fostului deţinut politic Valer Irinca. Poetul creştin Traian Dorz s-a născut în anul 1914, în seara ajunului Naşterii Domnului, şi a decedat în anul Revoluţiei din 1989.

TREI LOCALITATI CLUJENE BRANSATE LA RETEAUA DE APA SI CANALIZARE
Trei localităţi din judeţul Cluj au fost branşate la reţeaua de apă şi canalizare.
Mai exact este vorba despre localităţile Mintiu Gherlii, Petreşi şi Salatiu, investiţia totală depăşind 20 de milioane de lei. În total sunt 760 de locuinţe care vor beneficia de noul sistem de apă şi canalizare.

AMENZI DE UN MILION DE LEI PENTRU DEPOZITAREA NECONFORMA A DESEURILOR
Cca. un milion de lei este cuantumul amenzilor încasate în acest an de Primărie pentru depozitarea ilegală a deşeurilor voluminoase.
Potrivit declaraţiei viceprimarului Dan Tarcea pentru un post de radio local, amenzile au variat între 3 şi 6 mii de lei şi au fost acordate pentru aruncarea mobilei nedorite şi a molozului rezultat în locuri neamenajate în acest scop. Reamintim că la sfârşitul săptămânii trecute autoritatea locală a amenajat două centre de colectare a deşeurilor voluminoase, unul pe str. Bucium şi celălalt sub Podul Fabricii, însă persoanele care nu pot să aducă deşeurile la aceste centre pot solicita ajutorul firmelor de salubrizare din oraş.

MIRCEA ABRUDEAN ESTE NOUL PREFECT AL CLUJULUI
Mircea Abrudean a fost declarat noul prefect al judeţului Cluj.
Acesta a fost instalat în funcţie duminică, ceremonie la care a participat ministrul Transporturilor Lucian Bode şi ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş.

AJUTOARE DE INCALZIRE
Persoanele cu domiciliul sau reşedinţa în Cluj, care doresc să beneficieze de ajutor de încălzire în perioada sezonului rece pot să depună cereri în acest sens la Centrul de Informare pentru Cetăţeni, la Direcţia de Asistenţă Socială şi Medicală, în Piaţa Unirii, nr. 1 sau la primăriile din cartiere.
După verificarea şi procesarea cererilor depuse până vineri, trebuie să ştiţi că dreptul de ajutor pentru încălzirea locuinţei se stabileşte începând cu luna decembrie. Mai exact, stabilirea dreptului de acordare a ajutorului se face o singură dată pe întregul sezon, începând cu luna depunerii cererii, dacă documentul a fost depus până în data de 20 a lunii. Pentru detalii legate de cuantumul acordului şi alte informaţii puteţi să găsiţi pe site-ul primăriei sau al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală.