18 mai

CIRCULATIE RESCTRICTIONATA
Circulatia rutiera a foat restrictionata pe latura vestica a Pietei Unirii începind de ieri. Restrictia ramine in vigoare pina luni, 23 mai, ora 06.00. Masura a fost luata pentru buna desfasurare a manifestarilor organizate sub egida “Zilele Clujului”- editia a 6-a. Aceasta manifestare va avea loc în perioada 19 – 22 mai.

TAIERE A ARBORILOR IN CENTRUL ORASULUI
În ultimele zile Primaria Cluj-Napoca, prin Serviciul Spatii verzi, a efectuat o actiune de înlaturare de pe domeniul public a arborilor compromisi din cauza bolilor identificate si a parazitilor, în zona Pietei Avram Iancu. Acesti arbori prezentau pericol de prabusire,
periclitind siguranta trecatorilor. Taierea si înlaturarea acestor copaci s-a realizat cu aprobarea autoritatilor de mediu si dupa plantarea prealabila a altor arbori în zone din imediata apropiere a celor taiati.
În acest sezon de plantari municipalitatea a plantat peste 400 de arbori, 71 în imediata apropiere a celor înlaturati în Piata Avram Iancu, iar actiunile urmeaza sa fie reluate la toamna, în perioada optima pentru aceasta activitate.

ACTIUNI DE CONTROL ALE POLITISTILOR
Aproape 60 de politisti si jandarmi au actionat ieri in Cluj-Napoca pentru prevenirea si combaterea infractiunilor stradale, rutiere, precum si pentru identificarea persoanelor sau a bunurilor urmarite în temeiul legii. Astfel, între orele 00:00 – 02:30, s-au desfasurat actiuni în zona localurilor publice, a unitatilor bancare, precum si a altor unitati asigurate cu paza.
Au fost verificate 62 de obiective asigurate cu paza si s-a impus aplicarea a 5 sanctiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, republicata. Pentru încalcarea prevederilor Legii privind sanctionarea faptelor de încalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, politistii au aplicat 4 sanctiuni.
De asemenea, 58 de autovehicule au fost controlate, pentru neregulile constatate la regimul rutier fiind aplicate 24 de sanctiuni contraventionale.
Politistii continua actiunile pentru descurajarea faptelor antisociale.

STUDIU DESPRE SOMN
Laboratorul pentru Cercetarea Tulburarilor de Somn si a Psihobiologiei Circadiene, din cadrul Institutului International de Studii Avansate de Psihoterapie si Sanatate Mentala Aplicata din Universitatea Babes-Bolyai, lanseaza invitatia de a participa la un studiu care investigheaza implicatiile orarului de munca asupra somnului si asupra sanatatii mentale si fizice. Cercetarea este deschisa atit persoanelor care sint diagnosticate cu diverse probleme
medicale, cit si celor care se stiu sanatoase.
Participarea la acest studiu presupune completarea unui chestionar în format electronic carepoate fi accesat la www.nesomn.eu. Imediat dupa completarea chestionarului, participantul va primi o interpretare sumara a raspunsurilor sale si va fi informat daca exista sau nu suspiciunea sa sufere de vreo problema de somn sau de sanatate (dintre cele evaluate).
Participantii doritori pot fi invitati la un alt sub-studiu care implica masuratori gratuite.