18 noiembrie

CAZIERELE JUDICIARE VOR FI ELIBERATE PE STR. CORNELIU COPOSU
Cazierele judiciare vor fi eliberate, începând de astăzi, pe str. Corneliu Coposu, nr. 167.
Schimbarea are loc deoarece clădirea poliţiei de pe str. Decebal, unde erau eliberate şi acest tip de documente, intră în modernizare prin intermediul unui proiect finanţat prin fonduri europene.

CASA DE CULTURA A STUDENTILOR A PRIMIT NUMELE ARTISTULUI DUMISTRU FARCAS
Casa de Cultură a Studenţilor a primit de ieri numele artistului Dumitru Fărcaş, în cadrul unei ceremonii organizată special în a doua jumătate a zilei.
Scopul iniţiativei este de a păstra memoria publică a taragotistului, care a fost şi membru în Ansamblul Folcloric Studenţesc „Mărţişorul”. Tot ieri sala de spectacole a instituţiei a primit numele fondatorului Laurenţiu Hodorog, cel care a pus bazele acesteia în 1960.

A FOST ALES NOUL PRESEDINTE AL ACADEMIEI ROMANE, FILIALA CLUJ
Noul preşedinte al Academiei Române pentru filiala din Cluj este Doru Pamfil, fostul rector al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară.
Preşedinte de onoare a fost ales academicianul Emil Burzo, fost decan al Facultăţii de Fizică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai.

CONSULTARI PUBLICE ORGANIZATE PE TEMA AMENAJARII PARCULUI EST
Primăria Cluj-Napoca organizează în perioada următoare o serie de consultări publice, în care toţi cei interesaţi pot să îşi exprime părerea cu privire la viitorul Parc Est, care urmează să fie amenajat în municipiu.
În prima etapă, cetăţenii sunt invitaţi să completeze un chestionar ce conţine întrebări pentru conturarea profilul viitorului parc, de la dotări pe care ar trebui să le aibă şi până la gradul de prioritate pentru oraş. Chestionarul poate fi completat pe site-ul primăriei sau poate fi solicitat în variantă tipărită de la primăriile din cartiere sau de la Serviciul de Informare pentru Cetăţeni. Scopul proiectului este diminuarea impactului ecologic pe care îl are expansiunea urbană prin păstrarea biodiversităţii. Prima etapă de consultare se va încheia pe 10 ianuarie 2020.

AU FOST FINALIZATE LUCRARILE DE ASFALTARE ALE DRUMULUI DIN LOCALITATEA CAIANU
Lucrările de asfaltare a drumului aflat pe raza localităţii Căianu au fost finalizate.
Până la acest moment au fost executate plombări şi burduişuri, iar în următoarea perioadă vor fi realizate şi noile acostamente. Sectorul de drum 161G situat între joncţiunea cu DN16 asigură un acces rapid atât spre municipiul Cluj-Napoca, precum şi spre Judeţul Mureş.

8% DIN CADRELE DIDACTICE CLUJENE AU OBTINUT VENITURI DIN MEDITATII
Aproape 8% dintre cele peste 7000 de cadre didactice clujene susţin că oferă meditaţii contra-cost.
Datele reies din veniturile depuse la finanţe în acest sens de cei 579 de profesori, venituri a căror valoare totală este de 3,9 milioane de lei. În acest sens, la nivel de ţară Clujul se situează pe primul loc şi este urmat de municipiul Bucureşti şi judeţul Bihor. În ceea ce priveşte cea mai mare sumă obţinută din meditaţii, pe primul loc se află Bucureşti – cu mai bine de 17.000 de lei, urmat de Mureş cu cca. 15.000 de lei şi de judeţul Timiş cu aproximativ 13.000 de lei.