18 octombrie

ÎNCEP ÎNSCRIERILE PENTRU GALA DE EXCELENŢĂ – 10 PENTRU CLUJ
Primăria Cluj-Napoca a dat startul înscrierilor la „Gala de excelenţă – 10 pentru Cluj” prin care tinerii cu rezultate deosebite la învăţătură obţinute în anul 2018-2019 vor fi recompensaţi pentru munca depusă.
Termenul limită de înscriere în concurs este data de 15 noiembrie şi îi vizează pe toţi copiii, începând cu cei înscrişi în ciclul preşcolar şi până la cei de liceu. În această ediţie va fi premiat şi Profesorul anului, astfel că toate cadrele didactice din Cluj care respectă criteriile competiţiei se pot înscrie pentru această nominalizare, iar pe acelaşi principiu se va atribui şi titlul de Elevul anului. Mai multe detalii despre regulament găsiţi pe site-ul 10pentrucluj.ro.

A ÎNCEPUT TÂRGUL DE TOAMNĂ PRODUS DE CLUJ ŞI BUCOVINA
Târgul de toamnă „Produs de Cluj şi Bucovina” a început astăzi pe platoul Sălii Sporturilor Horia Demian, unde până duminică aproximativ 100 de producători îşi vor expune produsele gătite după reţete tradiţionale.
La eveniment găsiţi de la dulceţuri, siropuri naturale, murături, produse lactate şi produse din carne până la mâncăruri specifice stânelor, cum ar fi balmoş şi mămăligă cu tocăniţe din carne de oaie şi păstrăv afumat. De asemenea, la târg vor fi prezenţi şi meşeterii populari, producătorii apicoli şi mici fermieri care vor aduce legume şi fructe de sezon.

26 DE LOCURI DE PARCARE VOR FI DESFIINŢATE PE STR. REPUBLICII
26 de locuri de parcare aflate pe str. Republicii şi până la intersecţia cu str. Ion Creangă vor fi desfiinţate, potrivit anunţului făcut de către Comisia de Circulaţie.
Viceprimarul Dan Tarcea a declarat că prin această măsură vor fi rezolvate ambuteiajele din P-ţa Lucian Blaga şi cele de la virajul de dreapta pe str. Ion Creangă în zona Oncologiei. Proiectul prevede amenajarea a două benzi de circulaţie una de mers înainte spre str. Republicii, iar alta de viraj înspre str. Ion Creangă. Parcările care urmează să fie desfiinţate funcţionau în regim de plată orară, astfel că cei care au nevoie de un loc de parcare pot folosi fie parcarea Primăriei, fie parcările amenajate la Sala Polivalentă, respectiv la stadionul Cluj Arena.

UN MARŞ PENTRU COMBATEREA VIOLENŢEI ÎMPOTRIVA FEMEILOR ARE LOC ÎN ACEST WEEKEND
Un marş pentru prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor va fi organizat mâine de la ora 15 în Piaţa Unirii.
Evenimentul funcţionează sub titulatura „Împreună pentru siguranţa femeilor”, care va fi organizat concomitent şi în Capitală. Mai multe informaţii despre acesta găsiţi pe site-ul violentaimpotrivafemeilor.ro.

CCA. 900.000 DE LEI AU FOST INVESTIŢI ÎN INSTITUTUL ONCOLOGIC
Circa 900.000 de lei au fost investiţi în ultimii doi ani de către Consiliul Judeţean în modernizarea Institutului Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuţă”.
Unitatea medicală a fost, aşadar dotată, cu echipamente de ultimă generaţie, printre care un aparat de electrochirurgie de înaltă performanţă, o masă chirurgicală cu accesorii şi 10 seturi de instrumentar chirurgical.

O CAMPANIE PENTRU DREPTURILE CONSUMATORILOR A FOST LANSATĂ DE COMISIA EUROPEANĂ
O campanie de informare a publicului cu privire la drepturile consumatorilor a fost lansată astăzi la Cluj-Napoca şi în încă 10 ţări din Europa.
Prin aceasta organizatorii doresc să sublinieze drepturile pe care le au consumatorii de produse, în condiţiile în care, la nivel de ţară, 6 din 10 persoane sunt nemulţumite de calitatea produselor şi a serviciilor pe care le achiziţionează. Precizăm că printre drepturile consumatorilor se numără dreptul la o publicitate corectă, la garanţie, la returnare în termen de 14 zile în cazul aparatelor electronice şi dreptul de a schimba banca fără percepere de comisioane ascunse. Campania se intitulează „YourEUright” şi este derulată de către Comisia Europeană.