18 octombrie

LICITATIE PENTRU MERE IN GRADINITELE CLUJENE
Consiliul Judetean Cluj a organizat licitatia electronica avind ca obiect atribuirea contractului de furnizare de mere pentru copiii din învatamintul prescolar clujean. Masura a venit ca urmare a recentei decizii a Guvernului României de a extinde programul de
încurajare a consumului de fructe proaspete si în rindul prescolarilor din gradinitele de stat si particulare acreditate cu program normal de 4 ore. 6789 de prescolari clujeni vor avea parte, în plus, de avantajele acestui program. Trei societati comerciale si-au depus ofertele la licitatie.

CAMPANIE IMPOTRIVA TRAFICULUI DE PERSOANE
A inceput Saptamina Luptei Impotriva Traficului de Persoane. Aceasta este organizata de Centrul Regional Împotriva Traficului de Persoane (CRITP) Cluj-Napoca, si se desfasoara in mai mult orase din zona, inclusiv Cluj-Napoca. Coordonatorii campaniei vor sa ajunga la tineri între 14 si 25 de ani, reprezentanti ai unor institutii si organizatii care pot intra în legatura cu victime ale traficului de persoane sau care au responsabilitati în domeniu, precum si la publicul larg. 18 octombrie este Ziua europeana de lupta împotriva traficului de persoane.

TURURI GHIDATE SI CONCERTE IN CIMITIRUL CENTRAL
Tururi ghidate si concerte in Cimitirul central va organiza Scena urbana in perioada 29 octombrie – 1 noiembrie. Tururile ghidate sint sustinute de sef de lucrari dr. arh. Dan-Ionut Julean din cadrul Facultatii de Arhitectura si Urbanism si se desfasoara în 29 octombrie, ora 12.00 si în 30 octombrie, ora 12.00. Requiemul de Mozart va fi interpretat in 1 noiembrie, iar intrarea va fi libera.

CONCERT CARITABIL LA FILARMONICA TRANSILVANIA
Corul si Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania” va invita astazi la un concert caritabil sustinut in sprijinul Crinei Terhes, sotia tenorului Calin Terhes, diagnosticata cu cancer de gradul IV. Va fi interpretata lucrarea Carmina Burana de Carl Orff. Concertul are loc la Colegiul Academic, de la ora 19. Intrarea se face pe baza unei donatii de minim 30 de lei. Banii vor fi utilizati pentru tratamente in clinicile din tara si din strainatate.