18 septembrie

TARG CARITABIL PENTRU UN BEBELUS DE 11 LUNI – PESTE 2 MIL DE DOLARI NECESARI PENTRU TRATAMENT
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară organizează în acest weekend un târg caritabil pentru sprijinirea financiară a unei fetițe în vârstă de 11 luni, ce a fost diagnosticată cu amitrofie spinală de tip I.
Tratamentul trebuie administrat în primii doi ani de viață, însă doza de medicament costă peste 2 mil de dolari și este administrată doar în Statele Unite ale Americii. Afecțiunea este de tip genetic și avansează rapid prin distrugerea progresivă a neuronilor motorii, ceea ce înseamnă că speranța de viață a micuței pe nume Alexa ajunge undeva la 18 luni. Târgul este organizat în curtea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară mâine, între 11 și 19 și duminică, în intervalul 10-18, cu respectarea măsurilor de protecție impuse de pandemie. Pentru mai multe informații legate de cazul Alexei puteți accesa site-ul savealexa.ro.

SE DAU IN FOLOSINTA LOCURILE DE PARCARE DE PE STR. PRIMAVERII, NR. 8
Lucrările de construcție a parkingului situat pe str. Primăverii, nr. 8 au ajuns la final, iar în următoarele zile urmează să fie distribuite cele 266 de locuri de parcare disponibile în imobil.
Clădirea este construită după modelul subsol- parter – două etaje, și a costat aproape 20 de mil de lei. În total, doar în această vară au fost finalizate și date în folosință aproximativ 1000 de locuri de parcare, printre care se numără și Parking-urile Mogoșoaia și Primăverii 20, iar până la finalul anului se urmărește recepționarea părcării situate în Hasdeu, care va avea o capacitate de 316 locuri.

ZILELE RECOLTEI INCEP DE ASTAZI
Cea de-a opta ediție a Zilelor Recoltei se va desfășura la Cluj-Napoca începând de astăzi și până duminică, pe platoul Sălii Sporturilor Horia Demian.
Pentru eveniment au fost amenajate aproximativ 100 de standuri cu legume, fructe de sezon, preparate alimentare tradiționale provenite la producători clujeni, conserve, obiecte de artizanat, dulcețuri, siropuri și sucuri naturale. De asemenea nu vor lipsi produsele lactate de oaie, vacă, bivoliță și capră, respectiv preparatele din carne de porc de Mangalița, care includ cârnați, jambon și slănină afumată. Potrivit Asociației Produs de Cluj la târg vor fi prezenți producători locali din Apahida, Jucu, Ceanu Mare, Lunca Someșului și Râșca. Intrările și ieșirile de la eveniment vor fi delimitate și marcate, vor exista dozatoare non contact cu dezinfectant în locurile stabilite pentru acces și la standuri, masca va fi obligatorie, iar între orele 14.00 și 16.00 va fi efectuată dezinfecția spațiului. Zilele Recoltei sunt deschise de astăzi și până duminică, între 10 și 20.

CJ A LANSAT LICITATIA PENTRU NOUL PARC TETAROM 5
Consiliul Județean a lansat licitația privind lucrările de execuție pentru obiectivul de investiție: „Parc Industrial Tetarom 5 – infrastructură de acces” care este situat în comuna Luna.
Componenta tehnică a ofertelor ce pot fi depuse până în 19 octombrie, valorează 65%, iar cea financiară 35%. Durata de execuție a lucrărilor de construcție este estimată la 16 luni începând cu data la care a fost emis ordinul de începere. Terenul cu o suprafață de 115 hectare, va fi conectat la cele mai importante două artere care străbat zona: DN 15 și Autostrada A3. Pe lângă calea de acces, lungă de aproape 2 km, vor mai fi amenajate un sens giratoriu la intersecția cu DN15, un acces simplu la A3 și un pod peste râul Arieș. Parcul Industrial Tetarom V este realizat printr-o asociere între CJ Cluj, Câmpia Turzii și comuna Luna. Obiectivele vizate de autorități sunt stimularea investițiilor, sprijinirea cercetării științifice și tehnologice, impulsionarea dezvoltării regionale, respectiv dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii. Contractul are o valoare de 34 milioane de lei.