19 aprilie

RESTRICTII DE CIRCULATIE CU OCAZIA INVIERII DOMNULUI
Restricții de circulație sunt anunțate pentru mâine, 20 aprilie, în zona Pieței Unirii. Măsura vine cu ocazia desfășurării Slujbei de Înviere care va avea loc în jurul Bisericii Sf. Mihail. Astfel, circulația rutieră va fi restricționată pe latura de Nord a pieței, pe banda mijloacelor de transport în comun și pe latura de est, în intervalul 23:15 și ora 00:00. Reamintim pe această cale că Biserica Catolică sărbătorește duminică Învierea Domnului, cu o săptămână mai devreme decât Biserica Ortodoxă și bisericile neo-protestante, care vor sărbători Învierea în 28 aprilie.

SENS UNIC DE CIRCULATIE PE STR. PADURII
Primăria municipiului Cluj-Napoca anunță instituirea unui sens unic de circulație pe str. Pădurii, care este situată între intersecția cu str. Mircea Eliade și str. Meteor. Astfel, circulația se va desfășura înspre str. Meteor, hotărârea fiind aprobată de către Comisia de Circulație.

INSTITUTUL ONCOLOGIC URMEAZA SA FIE FINANTAT DE GUVERN
Institutul Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuță” urmează să primească în acest finanțări de la Guvernul României pentru îmbunătățirea condițiilor medicale, potrivit declarației făcute de către ministrul sănătății, Sorina Pintea. Astfel, în 2019 ar urma să fie finalizat buncărul pentru radioterapie a instituției medicale și să fie achiziționate echipamente în acest sens, a căror valoare totală este de peste 1 milion de euro. Totodată, ministrul a mai declarat că Institutul Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuță” va mai primi în acest an și suma de 7 milioane de lei pentru construcția secției de Hematologie a instituției. Declarația a venit în contextul în care s-a vorbit despre investițiile majore de care urmează să beneficieze unitățile sanitare pentru un act medical desfășurat în condiții optime.

PESTE 13.000 DE ANGAJARI IN CLUJ IN 2018
Peste 13.000 de angajări s-au făcut în Cluj în 2018, situând astfel județul pe locul doi după municipiul București, a cărui număr de angajați noi s-a ridicat la mai mult de 25.000. Topul cinci este completat de județele Iași, Ilfov și Argeș, suma totală ajungând la 80.000 de angajați doar anul trecut. Astfel, rata șomajului în județul Cluj a fost de doar 1,3%, în comparație cu media națională de 3,3%, conform datelor disponibile pentru luna decembrie a anului 2018. Cele mai mari salarii sunt în municipiul București și în județul Cluj, acesta din urmă având un venit mediu net lunar de 3048 de lei. Județele în care numărul de salarați a scăzut anul trecut sunt Caraș-Severin și Hunedoara.

SPITALUL CLINIC DE URGENTA SI INSTITUTUL ONCOLOGIC, DECORATE DE PRESEDINTELE ROMANIEI
Spitalul Clinic Județean de Urgență a primit ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, iar Institutul Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuță” a fost premiat cu același ordin, dar în grad de Mare Ofițer, după ce președintele Klaus Iohannis a semnat un decret în acest sens. Ceremonia a avut loc la Palatul Cotroceni și a avut ca scop decorarea instituțiilor din domeniul medical pentru activitatea desfășurată și pentru rezultatele obținute în perfecționarea actului medical.