19 aprilie

AUTOBUZE SI TRAMVAIE NOI VOR FI ACHIZITIONATE LA CLUJ
Primaria va garanta un imprumut pentru cumpararea a 50 de autobuze noi si a 7 tramvaie de ultima generatie. In ultima sedinta a Consiliului Local a fost aprobat proiectul privind pre-acordul de finantare intre Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare,
Municipiul Cluj-Napoca si Compania de Transport Public Cluj-Napoca.
Proiectul prin care Primaria garanteaza acest imprumut pentru cumpararea a alte 50 de autobuze noi si 7 tramvaie moderne poate fi consultat pe website-ul institutiei (pe ordinea de zi a sedintei de CL din data de 15 aprilie).

PRIMARIA CUMPARA VECHIUL CINEMA FAVORIT
Vechiul cinema “Favorit” va fi redat comunitatii clujene. Municipalitatea a decis sa achizitioneze cinematograful Favorit, fostul “23 august”, cu scopul de a fi redat activitatilor culturale ale orasului.
Hotarirea a fost aprobata in sedinta Consiliului Local de vineri, 15 aprilie.

CURSA AERIANA DE LA CLUJ SPRE ISTANBUL
Aeroportul International „Avram Iancu” Cluj anunta ca începind cu data de 1 iunie compania aeriana TAROM va incepe zborul Iasi-Cluj-Napoca-Istanbul cu o frecventa de doua curse pe saptamina. Zborul va fi operat în fiecare zi de miercuri si simbata cu o aeronava cu o capacitate de 134 locuri. Astfel, de pe Aeroportul International „Avram Iancu” Cluj, în acest an, vor fi operate 11 noi destinatii regulate, ajungindu-se la un total de 36 zboruri regulate spre 16 tari.

SAPTAMINA ALTFEL LA UBB
Universitatea Babes-Bolyai organizeza pina in 22 aprilie o serie de manifestari speciale dedicate elevilor în cadrul Saptaminii „Scoala Altfel”. Programul cuprinde, pe linga activitati didactice specifice, vizite în laboratoarele, muzeele si spatiile destinate activitatilor extracuriculare ale Universitatii, precum si prezentari ale programelor de studii oferite de fiecare facultate.
Informatii suplimentare privind programul manifestarilor organizate în cadrul Saptaminii „Scoala Altfel” se gasesc la adresa: news.ubbcluj.ro

TIRGUL DE CARTE GAUDEAMUS
Miine incepe la Cluj-Napoca Tirgul de carte Gaudeamus. Acesta se va desfasura pina in 24 aprilie in Pta Unirii, pe platoul pietonal, si va aduce peste 600 de titluri, reduceri intre 10 si 30% si doua lansari-eveniment. Intrarea este libera pentru toate categoriile de vizitatori.