19 iulie

INVESTITII PENTRU GAZONUL DE PE CLUJ ARENA
Trei unități de fotosinteză artificială pentru dezvoltarea gazonului de pe Cluj Arena urmează să fie achiziționate de către Consiliul Județean după ce o licitație în acest sens a fost lansată în sistemul de achiziții publice. Termenul limită de depunere al ofertelor este data de 19 septembrie, iar valoarea contractului este de cca. 300.000 de euro. Anul trecut au fost achiziționate alte trei unități de fotosinteză artificială, cu lumină caldă. De asemenea gazonul de pe stadion va fi schimbat integral, la acest moment fiind făcute verificări în ceea ce privește documentația aferentă licitației. Gazonul hibrid este format din iarbă naturală, iar cu ajutorul unei tehnologii speciale fibrele sintetice sunt amestecate cu rădăcinile naturale ducând la creșterea rezistenței terenului și la îmbunătățirea aspectului acestuia la suprafață. Valorea care urmează să se investească în acest proiect se ridică la aproximativ 500.000 de euro.

INSCRIERE ONLINE LA FACULTATEA DE STINTE ECONOMICE SI GESTIUNEA AFACERILOR
O premieră în sistemul digital universitar din Cluj-Napoca a fost implementată de către Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Mai exact absolvenții de liceu care doresc să urmeze una dintre specialitățile instituției, pot să realizeze întreg procesul de înscriere doar online, dacă optează pentru această variantă. Sistemul oferă posibilitatea achitării taxei de admitere direct online, inclusiv completarea celorlalte documente necesare în vederea înscrierii. Decanul facultății, Răzvan Mustață, a declarat că prin această inovație costurile implicate de procesul de admitere se reduc semnificativ pentru candidații proveniți din afara municipiului Cluj-Napoca, aceștia nemaifiind nevoiți să facă deplasările pentru prezența fizică la facultate pentru înscriere.

MESAJE PENTRU TESTAREA SISTEMULUI RO-ALERT
Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Cluj-Napoca anunță că până în 30 iulie la nivelul județului va avea loc o nouă rundă de testări a Sistemului RO-ALERT. Mai exact, în intervalul 9-12, clujenii vor primi mesaje de test pe telefoanele mobile aflate în raza celulelor de telefonie mobilă din anumite zone, care va avea ca text: „Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție”. Informațiile privind configurarea mobilelor pentru a primi mesajul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, sunt puse la dispoziția publicului pe portalul: ro-alert.ro și pe site-urile operatorilor publici de rețele de comunicații mobile. Pe această cale reamintim că Sistemul RO-ALERT este conceput pentru avertizarea și alarmarea populației în caz de urgență pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecției în situațiile de urgență majoră.