19 martie

1,4 MILIOANE DE PASAGERI INREGISTRATI PE AEROPORTUL AVRAM IANCU DIN CLUJ-NAPOCA
Aproximativ 1,4 milioane de pasageri au fost îmbarcați anul trecut pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, pe primul loc la acest capitol clasându-se Aeroportul Henri Coandă din București cu aproape 7 mil de pasageri înregistrați. În ceea ce privesc aeroporturile de origine și destinație ale pasagerilor de curse regulate care au fost îmbarcați și debarcați în România, pe primul loc se află Aeroportul Luton din Londra, iar țara de unde provin cei mai mulți pasageri este Italia. Numărul pasagerilor înregistrați în total la nivel de țară a fost anul trecut de 21,8 milioane, înregistrând astfel o creștere de aproape 8%, potrivit datelor făcute publice de către Institutul Național de Statistică.

PESTE 70 DE LOCURI DE MUNCA DISPONIBILE IN INSTITUTIILE STATULUI DIN CLUJ
Peste 70 de oferte de locuri de muncă în instituțiile statului sunt disponibile la nivelul județului Cluj, în timp ce numărul locurilor de muncă oferite în domeniul privat se ridică la 1000, potrivit Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă. Cele mai noi posturi disponibile sunt de lăcătuș mecanic și îngrijitor de clădiri în cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, kinetoterapeut debutant la Spitalul Clinic de Recuperare sau ingineri și șef de serviciu la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură. Locurile de muncă disponibile la nivel de țară în instituțiile statului pot să fie consultate pe site-ul posturi.gov.ro.

LUCRARILE DE REABILITARE LA PODUL FABRICII AU DEMARAT, CIRCULATIE RESTRICTIONATA
Lucrările de reabilitare a podului peste Someșul Mic de pe str. Fabricii au demarat, potrivit informațiilor oferite de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Pe durata execuției, până în noiembrie, circulația va fi restricționată la două benzi de circulație, una pe sens.

JUDETUL CLUJ SE AFLA PE LOCUL 3 LA CELE MAI MULTE INVESTITII STRAINE
Clujul se află pe locul 3 în topul județelor cu cele mai multe investiții străine, primele două locuri fiind ocupate de Arad și Brașov, iar topul 5 este completat de Prahova și Sibiu. Valoarea investițiilor cu capital străin care au loc pe teritoriul României este de 75 de miliarde de euro. Potrivit datelor publicate de către Banca Națională a României, investițiile străine au crescut în prima lună a acestui an cu 88,5% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut, suma fiind de 362 de milioane de euro. De asemenea, în luna ianuarie au fost înregistrate 434 de societăți străine, cu un capital social subscris de 1,2 miliarde de dolari.