19 OCTOMBRIE

COMISIE DE MEDIU, ÎN VIZITĂ LA CLUJ
O comisie de Mediu a Senatului României a ajuns astazi la Cluj, în cadrul unei misiuni ce vizează tema deșeurilor la nivel national. Membrii comisiei au purtat discuții cu autoritățile județene pe tema depozitelor neconforme de deșeuri, a căror activitate a fost sistată în 2010, și care prevede închiderea lor în martie 2018. Reamintim că reprezentanții Consiliului Județean Cluj au formulat de-a lungul timpului mai multe plângeri penale, care vizează întreg proiectul pe fonduri europene de Sistem de Management Integrat al Deșeurilor. De asemenea, potrivit declarațiilor sale anterioare, fostul președinte al Consiliului Judetean Cluj, Mihai Seplecan, a formulat și trimis încă din 2015 mai multe sesizări și plângeri cu privire la depozitările ilegale de deșeuri, efectuate atât pe depozitul sistat, cât și în afara lui. Documentele au fost trimise către structurile locale și centrale ale DNA, SRI și DIICOT, dar și către Președinția României.

300.000 DE LEI PENTRU 1 DECEMBRIE ŞI REVELION
Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat alocarea a aproape 300.000 de lei pentru manifestările care vor fi organizate de 1 Decembrie şi de Revelion. Suma prevede, printre altele, realizarea unor spectacole multimedia de lasere şi a unor show-uri de lumini. De asemenea, municipalitatea îşi propune să marcheze anul 2018, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, printr-o serie de manifestări artistice susţinute de artişti de talie naţională.

NOAPTEA DEVORATORILOR DE PUBLICITATE REVINE LA CLUJ
‘Noaptea Devoratorilor de Publicitate’ revine toamna aceasta la Cluj-Napoca. Editia din acest an a spectacolului va avea loc in data de 11 noiembrie, începând cu ora 20.00, la Cinematograful Florin Piersic. Formatul ediției este cel deja cunoscut publicului de gen si cuprinde 4 calupuri cu spoturi publicitare internaționale, prezentate în premieră în România.’Noaptea Devoratorilor de Publicitate’ promovează arta advertising-ului ca pe o forma neconvențională de divertisment pentru o categorie importantă de consumatori.In plan international prima ediție a Nopții Devoratorilor de Publicitate a avut loc în 1981, iar de-a lungul timpului, spectacolul a fost prezentat în peste 40 de țări de pe toate continentele.

CONFERINŢĂ DESPRE FAMILIA NATURALĂ
Organizatia Crestina Agape va invita astazi la conferinta ”De ce pro si contra familiei naturale? Interese, ideologii, consecinte”. Tema va fi sustinuta de Pr. Profesor Universitar Doctor Stelian Tofana alaturi de care va conferentia
d-na avocat Ana Corina Sacrieru. Evenimentul va avea loc in aceasta seara, la Casa de Cultura a Studentilor, cu incepere de la ora 19.