19 octombrie

UN PAS INAINTE SPRE TETAPOLIS
Camera Deputatilor a aprobat ieri propunerea legislativa referitoare la transmiterea unui teren în suprafata de cca. 86.000 de metri patrati din domeniul public al statului si din administrarea Ministerului Transporturilor, în domeniul public al judetului Cluj si în
administrarea Consiliului Judetean Cluj. Terenul va fi folosit la extinderea Parcului Industrial TETAROM I în vederea realizarii Parcului Tehnologic TETAPOLIS.
Parcurile tehnologice si stiintifice au ca scop realizarea transferului tehnologic catre zona de business si productie.

RESTRICTII DE CIRCULATIE
Primaria Cluj-Napoca a instituit restrictii de circulatie pentru astazi pina la ora 15.00 pe strada Emile Zola, de la intersectia cu str. Sextil Puscariu pina la intersectia cu Piata Muzeului, cu exceptia masinilor Cantinei de Ajutor Social si Pensiune. Masura a fost luata cu ocazia unor filmari. De asemenea, a fost autorizata parcarea carelor de productie pe strada I.M. Klein, astazi pina la ora 20.00.

LUCRARILE DE PE LATURA ESTICA PIETEI UNIRII APROAPE DE FINAL
Lucrarile la tronsonul Eroilor – Iuliu Maniu, de pe latura estica a Pietei Unirii, sunt pe ultima suta de metri, a anuntat primarul Emil Boc. Au fost deja plantati 10 copaci si se continua plantarea de arbori, cu recomandarea arhitectului proiectantului general. A fost
amenajata pista de biciclisti pe acest tronson, urmind a fi racordata cu str. Iuliu Maniu. Banda 1 de circulatie a fost închisa pentru executarea lucrarilor la standul de taxi din zona.
Pe latura cu catedrala au fost trase cablurile si au fost realizate fundatiile si pamintarea pentru stilpii de iluminat. De asemenea, a fost montata piatra cubica si au fost amplasati stilpisori pe toata lungimea segmentului.

ACTIUNE DE DERATIZARE
O actiune de deratizare pe domeniul public al municipiului Cluj-Napoca va fi efectuata în perioada 20– 30 octombrie. Aceasta se va desfasura între orele 8.00 si 16.00. În cazul în care nu va fi posibila desfasurarea actiunii de deratizare din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, durata acesteia se va decala sau prelungi.

MUZICA MODERNA LA INSTRUMENTE VECHI
Muzica moderna la instrumente vechi va fi interpretata astazi in cadrul festivalului Toamna Muzicala Clujeana. In program sint cuprinse lucrari de Cornel Taranu, Hans Peter Turk, Adrian Borza, J S Bach. Interpreteaza Ansamblul Baroc Transylvania. Concertul are loc la Biserica Piarista astazi de la ora 19.