19 septembrie

DOUĂ ZILE DE REFENDUM
Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că referendumul pentru definirea căsătoriei ca uniunea dintre un bărbat și o femeie va fi organizat timp de două zile, în 6 și 7 octombrie, între orele 7:00 și 21:00.
Potrivit actului normativ adoptat, ieri, în ședința de Guvern, întrebarea adresată alegătorilor la referendum va fi „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?
Premierul Viorica Dăncilă a mai spus că referendumul nu este unul împotriva minorităţilor sexuale, ci este efectul unui demers cetăţenesc, iar partidele politice trebuie să respecte voinţa cetăţenilor.

“ZILELE RECOLTEI”, UN REAL SUCCES
Cea de-a VI-a ediție a târgului ,,Zilele Recoltei”, manifestare organizată de Asociația Produs de Cluj, a fost vizitată, weekend-ul trecut, de zeci de mii de clujeni şi a însumat peste 600 de tone de fructe și legume vândute.
Parteneriatul dintre Consiliul Judeţean Cluj, Asociaţia Produs de Cluj şi Primăria municipiului Cluj-Napoca a adunat pe platoul Salii Sporturilor „Horia Demian” zeci de producători, meşteri populari, artişti şi ansambluri folclorice.
La ediţia din acest an a Zilelor Recoltei au participat peste 200 de expozanţi, producători de legume – fructe, lactate, uleiuri presate la rece, dulceţuri şi conserve. Lor li s-au alăturat artizanii clujeni, care au oferit cunoscătorilor costume populare, bijuterii lucrate manual sau obiecte din lemn şi lavandă.

“ZIUA MONDIALĂ ALZHEIMER”, MARCATĂ LA CLUJ
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj organizează, sub egida „Ziua Mondială Alzheimer”, o serie de activități menite să sensibilizeze comunitatea clujeană și instituțiile abilitate cu privire la problematica bolii Alzheimer, precum și să promoveze serviciile oferite în acest sens de către instituție.
Astfel, maine, 20 septembrie, începând cu ora 10.00, va avea loc o masă rotundă, pe strada Dâmboviței 27, la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, unde se va discuta despre importanța diagnosticării precoce, educarea aparținătorilor, măsuri concrete de prevenție în sensul sporirii controlului asupra factorilor de risc, dar și despre suportul acordat familiilor acestora.
Activitățile vor continua vineri, 21 septembrie, în cadrul campaniei „Amintește-ți de mine!”, atunci când se va organiza o campanie gratuită de testare a memoriei.
Proiectul „Cafeneaua Alzheimer” se va desfășura în acest an în două locaţii din Cluj-Napoca, situate atât pe strada Napoca nr. 10, cât și pe strada Stephan Ludvig Roth nr. 5 unde, în intervalul orar 10:00-12:00, se va testa gratuit memoria și vor avea loc grupuri de discuții pe problematica Alzheimer, între persoane adulte cu vârsta de peste 45 de ani și psihologi din cadrul Centrului Comunitar Județean Cluj.