2 decembrie

400 DE MILITARI AU PARTICIPAT LA DEFILARILE DE 1 DECEMBRIE
400 de militari şi 64 de mijloace tehnice au făcut parte din detaşamentele de onoare participante la manifestările organizate de Ziua Naţională a României în Cluj-Napoca.
Programul a început cu o ceremonie specială de depunere de jerbe şi flori în faţa monumentului „Mihai Viteazul” şi a fost urmat de o defilare cu trupe şi tehnică militară în Piaţa Avram Iancu. În timpul ceremoniei pe cer au survolat aeronave ce au aparţinut Bazei 71 Aeriană General „Emanoil Ionescu”. Manifestările s-au încheiat cu focuri de artificii şi arborarea tricolorului pe clădirea Cercului Militar.

O AMPLA ACTIUNE DE DERATIZARE INCEPE DE ASTAZI
O amplă acţiune de deratizare începe de astăzi pe raza municipiului Cluj-Napoca şi are ca termen de finalizare data de 20 decembrie.
Operaţiunea va fi efectuată în intervalul 8-16, în funcţie de condiţiile meteorologice, care pot decala, în unele cazuri, programul. Cetăţenii, asociaţiile de proprietari şi agenţii economici sunt rugaţi să efectueze acţiuni de deratizare în subsolurile blocurilor, în interiorul clădirilor şi pe raza proprietăţilor pe care le deţin.

ZILELE UNIVERSITATII DE MEDICINA SI FARMACIE IULIU HATIEGANU
Mai multe activităţi speciale sunt anunţate în această săptămână pentru studenţii medicinişti cu ocazia Zilelor Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” ediţia 2019.
Pentru astăzi de la ora 20 este anunţat evenimentul „Studentul cercetător – Când? Unde? Cum?”, iar mâine, de la aceeaşi oră, este programat un workshop ce are ca subiect: „Farmacistul în Sănătatea Publică”. Mai multe detalii despre programul din această săptămână aflaţi pe site-ul instituţiei.

INSTALATIE DE SEMAFORIZARE AMPLASATA IN PIATA GARII
O instalaţie de semaforizare a fost pusă în funcţiune în zona trecerii de pietoni din Piaţa Gării, la intersecţia cu prelungirea străzii Craiova.
Autorităţile locale au precizat că traversarea pietonilor se face cu prudenţă prin acţionarea butoanelor.

VERIFICARI PENTRU CLADIRILE AFLATE IN STARE DE DEGRADARE
De astăzi vor începe verificările în ceea ce priveşte lucrările de refaţadizare a celor 75 de clădiri care au obţinut autorizaţii de reabilitare.
Dacă imobilele nu au fost puse în siguranţă şi prezintă o stare avansată de degradare se va lua în calcul măsura supraimpozitării pentru anul 2020.