2 martie

PESTE 1200 DE SENZORI PENTRU IDENTIFICAREA LOCURILOR LIBERE DE PARCARE
Peste 1200 de senzori pentru identificarea locurilor libere de parcare la sol din oraș urmează să fie achiziționate în perioada următoare, după ce o licitație în acest sens a fost lansată de municipalitate la sfârșitul săptămânii trecute.
Valoarea contractului se ridică la un milion de lei, iar termenul limită de depunere a ofertelor este data de 30 martie. Pe lângă senzori vor mai fi achiziționate 9 stații de interconectare echipamente, o aplicație server pentru gestionarea locurilor de parcare și o aplicație mobilă prin intermediul căreia șoferii vor putea afla informații cu privire la spațiile disponibile din zona 1 a orașului.

CERERILE PENTRU FINANTARI NERAMBURSABILE POT FI DEPUSE PANA IN 16 MARTIE
Organizațiile neguvernamentale şi entităţile publice din judeţ care implementează programe şi proiecte din sfera tineretului şi activităţilor socio-educaţionale, a sportului, culturii și cultelor religioase pot să depună cererile pentru obținerea finanțărilor nerambursabile din bugetul forului administrativ județean până în data 16 martie.
Valoarea sumelor alocate pentru susținerea inițiativelor se ridică la 5 milioane de lei. Care sunt criteriile de eligibilitate pentru obținerea finanțării, dar și alte detalii despre întreaga procedură puteți să aflați pe site-ul cjcluj.ro.

1253 DE NOI LOCURI DE PARCARE VOR FI DISPONIBILE DIN IULIE
1253 de noi locuri de parcare vor fi date în folosință în acest an în Cluj-Napoca o dată cu finalizarea lucrărilor demarate pentru cele două parking-uri situate pe str. Primăverii și a celor amenajate în zona Hasdeu și Mogoșoaia.
Cele patru parking-uri vor fi deschise din a doua parte a anului, respectiv cel mai probabil începând cu luna iulie, conform unui anunț făcut de către autorități.

PROCESUL DE BUGETARE PARTICIPATIVA A OBTINUT PREMIUL I LA CONCURSUL ORGANIZAT DE GUVERN
Primăria municipiului Cluj-Napoca a obținut locul întâi pentru proiectul de bugetare participativă online în cadrul unei competiții desfășurată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.
Clasamentul a fost completat de comuna Ciugud din Alba pentru inițiativa de dezvoltare smart a zonelor rurale, urmată de Iași pentru proiecte de transparență administrativă și mediu. Ca urmare a premiilor obținute, ocupanții celor trei locuri vor beneficia de instruire în integritate și bună guvernare în cadrul instituției „The Hague Academy for Local Governance” din Olanda.

CERERILE UNICE DE PLATA APIA POT FI DEPUSE PANA IN 15 MAI
Campania de depunere a cererilor unice pentru sprijinul aferent schemelor de plată, măsurilor de dezvoltare rurală și ajutoarelor naţionale pentru fermieri se desfășoară până în 15 mai.
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a precizat că declarația de suprafață se realizează electronic prin intermediul aplicației IPA-Online. Pentru a utiliza eficient timpul rezervat, fermierii sunt rugați să se prezinte la data și ora la care au fost programați conform invitației primite. Fermierii vor depune o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă utilizează suprafeţe de teren în localităţi sau judeţe diferite. Mai multe detalii aflați dacă intrați pe site-ul apia.org.ro.

ATELIERE GRATUITE DE ROBOTICA PENTRU COPII
Copiii pasionați de robotică pot participa gratuit, în fiecare zi de marți de la ora 18, la mai multe ateliere organizate special de Biblioteca Județeană „Octavian Goga”.
Întâlnirile se vor desfășura pe tot parcursul lunii martie la Secția pentru Adolescenți de pe Calea Dorobanților, nr. 104. La ateliere pot participa toți copiii cu vârste cuprinse între 10 și 13 ani, pe baza permisului de bibliotecă și a înscrierii făcute la adresa adolescent@bjc.ro.