2 martie

CURATENIE DE PRIMAVARA IN JUDET
Prefectura Cluj invita toate localitatile din judet sa participe la curatenia de primavara. Startul campaniei se va da în 14 martie si se va încheia în data de 14 aprilie. Unitatile administrativ-teritoriale îsi vor stabili ziua sau perioada în care vor desfasura actiunile de
ecologizare si înfrumusetare a localitatilor, care va fi comunicata Institutiei Prefectului-Judetul Cluj.
Scopul acestui proiect, aflat la prima editie, îl constituie punerea în valoare a localitatilor din judetul Cluj si a obiectivelor de interes turistic ale acestora. Sint vizate colectarea deseurilor bio-degradabile, curatarea strazilor, a albiilor de riu si a coastelor montane, cosmetizarea arborilor, plantatarea de puieti, arbusti ornamentali sau flori, în fiecare localitate.

CARDURI DE CALATORIE CU VALABILITATE ORARA
Compania de transport public a pus de ieri in vinzare cardurile de calatorie pentru sistemul de ticketing, in cadrul Biroului de Abonamente al Companiei de Transport Public de pe Bd.
21 Decembrie 1989 Nr. 79A. In luna martie se vor deschide si celelalte Centre de vinzare din: Primaria Centrala, Primaria Grigorescu, Primaria Zorilor, Primaria Iris, Primaria
Someseni, Biroul de Abonamente CTP din Piata 1 Mai.
Pe cardul de calatorie se pot incarca titluri de calatorie de tip abonament, bilet si portofel electronic la automatele stradale si la centrele de vinzare. Validarea este obligatorie pentru fiecare calatorie si se face prin apropierea cardului de validator si mentinerea lui pentru circa doua secunde, pina la afisarea mesajului de confirmare a validarii.

IOAN AUREL POP REALES RECTOR AL UBB
In functia de rector al UBB a fost reales ieri acad. prof. univ.dr. Ioan Aurel Pop. Acesta a intrunit 851 de voturi (71,69%) din numarul total de 1187 de voturi valabil exprimate.
Ceilalti candidati la functia de rector, prof. univ. dr. Ciprian Marcel Pop, si conf. univ. dr. Gheorghe Fatacean au obtinut 244 de voturi (20,55%) , respectiv, 92 de voturi (7,76%).
S-au prezentat la vot 1247 de alegatori, din totalul de 1559 de persoane înscrise pe listele de vot, reprezentind, 79,98 %.
Acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop a fost declarat cistigator din primul tur deoarece a întrunit majoritatea simpla a voturilor valabil exprimate (minim 595 de voturi).

RECITAL DE PIAN
Academia de Muzica Gh. Dima va invita la un recital de pian sustinut de Radu Lungu.
Programul serii cuprinde în exclusivitate lucrari de Beethoven: Uvertura la Regele Stefan, 32 de Variatiuni în do minor, 15 Variatiuni si (Fuga în mi bemol major) Variatiunile Eroica.
Recitalul are loc astazi începind cu ora 19:00 în studioul de concerte al Academiei de Muzica, iar intrarea este libera.