2 noiembrie

ȘCOLILE DIN CLUJ-NAPOCA VOR FUNCȚIONA ONLINE PENTRU ÎNCĂ 14 ZILE
Instituțile de învățământ preuniversitar din municipiul Cluj-Napoca vor continua activitățile didactice exclusiv online pentru încă 14 zile, așa cum este prevăzut în decizia luată vineri de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.
Aceeași măsură mai prevede prelungirea obligativității de purtare a măștii de protecție în toate spațiile publice deschise, precum și interzicearea activității în interior a restaurantelor. Vă reamintim că școlile din Cluj-Napoca au trecut la scenariul 3 de funcționare din 22 octombrie, însă potrivit noii hotărâri decizia va fi prelungită până pe data de 18 noiembrie. Prefectul Mircea Abrudean a precizat că dacă rata de incidență din municipiul Cluj-Napoca va scădea, CJSU poate stabili suspendarea măsurii mai devreme de 14 zile.

CINCI COMUNE DIN CLUJ AU INTRAT ÎN SCENARIUL ROȘU
În cinci dintre comunele clujene a fost introdusă de ieri obligativitatea purtării măștii de protecție, iar școlile din respectivele localități vor funcționa de astăzi în regim exclusiv online, potrivit scenariului trei.
Mai exact este vorba despre Aiton, Căpușu Mare, Fizeșu Gherlii, Ploscoș și Recea Cristur, unde rata de infectare cu noul coronavirus înregistrată în ultimele 14 zile depășește procentul de 3 cazuri la mia de locuitori. Măsura este valabilă pentru următoarele 14 zile, iar în funcție de situația epidemiologică se va decide dacă sau nu să fie prelungită.

PUNCT MEDICAL DE PRIM AJUTOR LA DOMENIUL SCHIABIL MĂRIȘEL
Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo va primi un container ce va funcționa ca punct medical de prim ajutor pe domeniul schiabil Mărișel în sezonul rece care urmează.
Un proiect de hotărâre în acest scop a fost aprobat vinerea trecută de forul administrativ județean, ai cărui reprezentanți au precizat că noul container va fi amplasat în această lună înainte ca accesul spre pârtie să fie îngreunat de așternerea unui strat consistent de zăpadă. Prin achiziționarea punctului medical de prim ajutor se va scurta semnificativ timpul de intervenție și evacuare a posibililor accidentați de pe pârtie prin aceea că victimele vor fi coborâte până la containerul încălzit cu targa akija, iar apoi vor fi evacuate cu mijloacele auto ale Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj până pe barajul lacului de acumulare Beliș și predate ambulanțelor. În contextul de față menționăm că un astfel de punct de prim ajutor funcționează și la domeniul schiabil Buscat din stațiunea Muntele Băișorii.