2 octombrie

PROIECTUL DE MODERNIZARE A STR. REGELE FERDINAND SI A ARTELOR ADIACENTE ESTE APROAPE FINALIZAT
Lucrările de modernizare a străzii Regele Ferdinand și a artelor adiacente sunt finalizate într-o proporție de 95%, urmând ca până săptămâna viitoare să fie realizate ultimele finisaje și să fie astfel încheiată investiția.
Viceprimarul Dan Tarcea a declarat pentru postul de radio EBS că în următoarele zile se va lucra la electricitate, la stâlpi și la celelalte elemente ce fac parte din sistemul de iluminat public. Reamintim că intervențiile realizate la arterele Regele Ferdinand, Emile Zola și Sextil Pușcariu au fost încheiate încă din vara trecută. Valoarea totală a lucrărilor de modernizare a străzii Regele Ferdinand și a zonelor Emile Zola, Sextil Pușcariu și Tipografiei, tronsoanele 1 și 3, depășește 18 mil de lei și sunt finanțate într-o proporție majoritară prin intermediul fondurilor europene.

JUDETUL CLUJ SE AFLA IN ZONELE DE RISC EPIDEMIOLOGIC STABILITE DE GERMANIA
Autoritățile din Germania au inclus județele Cluj și Alba din România pe listele zonele cu risc epidemiologic în ceea ce privește pandemia de coronavirus, astfel că turiștii și persoanele care sosesc din aceste zone vor fi obligate să stea în autoizolare pentru 14 zile.
Respectarea obligaţiei de autoizolare este verificată de autorităţile de land atât aleatoriu, cât şi în cadrul anchetelor epidemiologice uzuale. Oficialii federali au mai precizat că începând din această lună, persoanele care și-au efectuat un test pentru diagnosticarea noului coronavirus anterior intrării în Germania și al cărui rezultat a fost unul negativ, nu mai sunt exceptate de la măsura autoizolării. Astfel, perioada de carantină poate fi mai mică de 14 zile doar dacă după cel puțin cinci zile petrecute pe teritoriul federal persoanele vizate își efectuează un test pentru COVID-19 și al cărui rezultat este negativ. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, persoanele care sosesc în Germania dintr-o zonă de risc, beneficiază de gratuitate în ceea ce privește testarea, în primele 10 zile de la intrarea în țară. De asemenea, dacă cetăţenii români care vin din judeţe ce nu se află pe lista de risc, se deplasează cu avionul spre Germania de la un aeroport aflat într-un judeţ listat, vor trebui să respecte toate obligaţiile specifice călătorilor din zone de risc.

TARG CU PRODUSE DE TOAMNA IN PARCUL ETNOGRAFIC ROMULUS VUIA
Zeci de producători, meșteșugari și artiști din Transilvania vor fi prezenți până duminică, 4 octombrie, la Târgul cu produse de toamnă organizat în Parcul Etnografic Romulus Vuia din Cluj-Napoca.
La ediția din acest an sunt expuse produse precum brânzeturi de capră sau burduf de bivoliță, turtă dulce, miere, hribi, ciocolată de casă, lavandă sau must, respectiv produse de îngrijire personală, îmbrăcăminte și accesorii, obiecte și lucrări de artă și decorațiuni pentru casă și grădină. Evenimentul găzduiește activități tematice specifice zonelor rurale, ateliere de meșteșuguri și o scenă a producătorilor locali, unde publicul va afla putea mici secrete de producție și detalii legate de procesul prin care sunt gătite alimentele.Târgul este deschis în Parcul Etnografic Romulus Vuia din Cluj-Napoca, zilnic, până duminică, între orele 10-19.