2 septembrie

O NOUĂ INSTALAŢIE DE SEMAFORIZARE PE STRADA PLOPILOR
Primăria Municipiului Cluj-Napoca anunţă punerea în funcţiune a instalaţiei de semaforizare a trecerii de pietoni situată pe str. Plopilor, la intersecţia cu str. Şesului. Pietonii sunt informaţi că trecerea străzii se va realiza prin acţionarea butoanelor încorporate în instalaţie şi sunt rugaţi, alături de ceilalţi participanţi la trafic, să circule cu atenţie şi să respecte noile reglementări de circulaţie.

1,5 MILIOANE DE EURO PENTRU SISTEMUL DE BIKE SHARING
Aproximativ 1,5 milioane de euro sunt alocaţi de către autorităţile clujene serviciului de operare şi întreţinere a sistemului de bike sharing pe raza localităţilor Cluj-Napoca, Floreşti şi Apahida. Firmele interesate pot depune oferte în acest sens până la finalul lunii septembrie, doar dacă cifra medie de afaceri din ultimii trei ani nu este mai mică de 1 milion de lei. Mai reamintim că în luna iunie Primăria Municipiului Cluj-Napoca a încheiat un acord cu localităţile Apahida şi Floreşti în vederea întreţinerii sistemului de bike sharing, serviciu prin care cetăţenii beneficiază, pe baza unui card, de acces la bicicletele situate în staţiile special amenajate din oraş. Tot în acest sens mai precizăm că la începutul lunii august, Primăria locală a anunţat eliberarea a 3500 de carduri pentru noi utilizatori, după ce s-a ajuns la concluzia că exact 3500 dintre posesorii existenţi nu utilizat niciodată sistemul de bike sharing.

ABONAMENTELE LA MIJLOACELE DE TRANSPORT VOR FI IN FORMAT ELECTRONIC
Abonamentele pentru mijloacele de transport în comun vor fi înlocuite începând de astăzi cu abonamente electronice, care vor fi încărcate pe cardul de călătorie de tip contactless anunţă Compania de Transport Public. Acestea vor putea fi achiziţionate de la Centrele de Vânzare Carduri situate în zona centrală sau în subordinea anumitor primării din cartiere. Important de precizat este că pentru a evita aglomeraţia sunteţi rugaţi să vă programaţi online, pe site-ul instituţiei ctpcj.ro, sau la numerele de telefon 0745 585 165 şi 0264 430 917, de luni până vineri în intervalul 7:30-15:30. Specificăm că în momentul programării există posibilitatea de a alege locaţia, data şi ora la care să vă fie eliberat documentul.

A FOST FINALIZATĂ ASFALTAREA A DOUĂ SEGMENTE DIN DJ 161K
Consiliul Judeţean Cluj a anunţat finalizarea asfaltării a două sectoare situate pe drumul judeţean 161K, respectiv pe tronsonul dintre localitatea Bărăi şi Mureşenii de Câmpie. Primul sector astfaltat are o lungime de peste 7 km şi se află între localităţile Mureşenii de Câmpie şi Sava, în timp ce al doilea segment astfaltat are o lungime de aproximativ un km şi este situat pe raza localităţii Bărăi. Pentru ca lucrările să fie finalizate în întregime mai sunt necesare execuţia de acostamente şi şanţuri, curăţarea rigolelor şi a podeţelor şi tăierea lăstărişului din vecinătatea căii de rulare. Importanța acestui drum judeţean, este dată de faptul că asigură legătura între drumul judeţean 109C pe direcţia Gherla şi drumul naţional 16 pe direcţia Apahida – Cluj.