20 august

TESTARI SI CONSULTATII GRATUITE PENTRU CLUJENI, ASTAZI SI MAINE
Primăria Cluj-Napoca împreună cu Spitalul Clinic Municipal desfășoară astăzi și mâine acțiunea „Clujul sănătos” prin care cetățenii clujeni vor avea posibilitatea să efectueze consultații medicale gratuite. Participanții vor beneficia de screening cu examen clinic, EKG, servicii de măsurare a tensiunii arteriale, determinare a glicemiei și a saturației de dioxid de carbon. Consultațiile medicale se vor desfășura în intervalul orar 10-18, pe str. Unirii, la capătul liniei troleibuzului 3. Clujenii vor primi vouchere pentru efectuarea gratuită a testelor PSA – Antigenic specific prostatic, Babeș Papanicolau și consultații pentru patologia nou depistată, servicii ce se vor efectua pe baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie, fără programare. Măsura are ca scop conștientizarea comunității de importanța consultului medical periodic, fapt ce poate să ducă, pe termen lung, la îmbunătățirea stării de sănătate a populației.

PESTE 1000 DE ABSOLVENTI DE LICEU DIN CLUJ S-AU ÎNSCRIS LA BACALAUREAT
Peste 1000 de absolvenți de liceu din județul Cluj s-au înscris pentru susținerea celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat, care va debuta mâine cu proba scrisă la limba și literatura română. Candidații vor susține examenele în cele patru centre constituite la nivel de județ, două în municipiul Cluj-Napoca, unul în Turda și unul în Dej. Sesiunea de examene se va încheia în data de 3 septembrie, cu evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, dată la care tinerii vor primi și rezultatele inițiale. Rata de promovabilitate pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat, la nivel de Cluj, a fost de 82%, rezultate care au situat județul pe primul loc în țară.

CURSURI DIGITALE PENTRU CETĂȚENII SENIORI
Cetățenii seniori din municipiul Cluj-Napoca vor avea posibilitatea ca până în luna decembrie să participe la cursuri gratuite în vederea dezvoltării abilităților digitale. Echipa de organizare îi va învăța pe participanți cum să își creeze o adresă de e-mail pentru a comunica mai ușor cu familia și cum să plătească facturile și taxele în spațiul online, pentru a evita parcurgerea distanțelor lungi până la ghișeele din oraș și expunerea la razele solare. Persoanele care doresc să beneficieze de cursurile digitale trebuie să se adreseze celor două centre de zi pentru vârstnici, Centrul nr. 1 situat pe str. Ștefan Octavian Iosif și Centrul nr. 2 aflat pe strada Decebal sau la Cluburile pentru pensionari din cartiere.

RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE CU OCAZIA UNUI MECI DE FOTBAL
Primaria Cluj-Napoca anunță instituirea unor restricții de circulație pentru astăzi între orele 20.00 – 23.55, cu ocazia meciului de fotbal dintre F.C. CFR 1907 Cluj – Slavia Praga. Nu se va putea circula în zona stadionului CFR ”Dr. Constantin Rădulescu” pe mai multe străzi, astfel: strada Emil Racoviţă (de la intersecţia cu strada S. L. Roth, până la intersecţia “Şapte străzi”); strada Gruia (de la intersecţia “Şapte străzi”, până la strada Rahovei); strada C.A. Rosetti (de la strada Eremia Grigorescu, până la strada Rahovei); strada 11 Octombrie; strada Romulus Vuia (de la intersecţia “Şapte străzi”, până la strada Tăietura Turcului); strada Mecanicilor (de la intersecţia “Şapte străzi”, până la strada Fericirii); strada Rahovei și strada Migdalului (de la intersecţia cu strada 11 Octombrie, până la intersecţia cu strada 16 Februarie) atunci când situaţia o impune.