20 august

MAI MULTE ZONE DIN CLUJ-NAPOCA AU FOST VIZATE DE CONTROALELE POLIȚIEI MUNICIPALE
Polițiștii clujeni din cadrul secțiilor 1, 2 și 3 din municipiu au desfășurat marți o serie de controale în scopul respectării climatului de ordine și siguranță publică, prevenirii infracțiunilor de violență și celor împotriva segmentului stradal.
În urma verificărilor au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, 8 dintre ele pentru circulația neregulamentară a conducătorilor de trotinete și biciclete, 5 pentru șoferii auto și 7 din cauza încălcării normelor legale de conviețuire, ordine și liniște publică. Zonele vizate de controale au fost Regele Ferdinand, Splaiul Independenței, Opera Maghiară, Piața Mărăști, Dorobanților, Piața Mihai Viteazul și B-dul Nicolae Titulescu. În total au fost legitimate mai bine de 60 de persoane și au fost verificate peste 20 de vehicule.

PATRU TRAMVAIE VOR FI PRELUATE DE COMPANIA DE TRANSPORT PUBLIC DIN CLUJ-NAPOCA
Compania de Transport Public din Cluj-Napoca urmează să preia în administrare primele patru tramvaie, din totalul de 24 comandate, care vor circula pe străzile orașului în următoarea perioadă.
Concesionarea vehiculelor este aprobată astăzi în ședința Consiliului local, iar mai apoi CTP Cluj va efectua demersurile necesare pentru ca acestea să poată intra în circulația municipală. Precizăm că printr-un proiect finanțat prin fonduri europene, primăria a achiziționat de la Astra Arad 24 de tramvaie moderne cu podea joasă și dotate cu spații speciale pentru copiii în cărucior și pentru persoanele care suferă de anumite dizabilități. Fiecare tramvai are o capacitate de aproape 300 de locuri, iar costul unei singure bucăți se ridică la 7,7 mil de lei, fără TVA.

PROIECT IMOBILIAR COMPLEX ÎN ZONA GĂRII
Un amplu proiect imobiliar, care va include un spațiu de joacă de 1800 mp, două stații de bike-sharing și o stație de transport modernă, urmează să prindă viață pe str. Gării, în urma unui contract de restructurare urbană ce va fi încheiat între primărie și dezvoltatorii inițiativei.
Același document mai prevede că prin extinderea parcului tehnologic din zonă vor fi construite un ansamblu de șase imobile, cu locuințe, o grădiniță particulară și alte funcțiuni mixte. Planul de restructurare urbană se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului local de astăzi.

LICITAȚIE PENTRU CONSTRUIREA NOULUI SEDIU AL ACADEMIEI DE MUZICĂ A FOST CONTESTATĂ
Licitația privind construirea noului sediu al Academiei de Muzică Gheorghe Dima, a fost contestată de compania clujeană ACI, care a participat la concurs și care solicită anularea parțială a ofertei declarate câștigătoare și declararea ei ca neconformă, din cauza faptului că firma care a preluat proiectul nu ar îndeplini cerințele specifice în ceea ce privește experiența.
Valoarea contractului se ridică la aproximativ 120 de mil de lei, iar documentul a fost atribuit unui consorțiu de firme de profil din București. Pentru ridicarea noului sediu al Academiei de Muzică, pe spațiul destinat inițial construirii unui spital de urgență – în zona Colina a cartierului Mănăștur, au fost depuse la licitația organizată de municipalitate nouă oferte. Clădirea va include o sală pentru concerte, săli de curs și spații de cazare a studenților.

APROAPE 800 KM DE DRUMURI JUDEȚENE REABILITATE ȘI MODERNIZATE
Autoritățile clujene anunță că din cei aproape 800 de km de drumuri județene care aveau nevoie de întreținere și reabilitare în anul 2016, investițiile derulate până în prezent au dus la o realizare a obiectivului propus într-un procent de 90%.
Astfel, pe 237 de km de drum au fost demarate lucrări de întreținere curentă, iar pe aproximativ 453 au fost efectuate lucrări de reabilitare și modernizare. Printre tronsoanele vizate de modificări se numără Sănduleşti-Cheile Turzii, Răscruci – Borşa, Chinteni – Vultureni, Someşul Rece – Mărişel, Măguri Răcătău – Mărişel