20 decembrie

SPORTIVI SI ELEVI PREMIATI PENTRU REZULTATE DEOSEBITE
100 de sportivi care au obținut cele mai bune rezultate în competițiile sportive la care au participat în acest an au fost premiați astăzi de către Consiliul Județean în cadrul unei ceremonii desfășurată la sediul instituției. Totodată, astăzi sunt premiați și elevii care au obținut media 10 la examenul de evaluare națională și la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie 2018.

UN SFERT DE MILIARD DE EURO ATRASI IN 2016-2019
Un sfert de miliard de euro au fost obținuți prin atragere de fonduri europene în perioada 2016-2018, pentru modernizarea de drumuri județene, reabilitarea infrastructurii medicale și pentru învățământ special, potrivit datelor făcute publice în ședința de ieri a Consiliului Județean. Dintre aceștia, aproximativ 36 de milioane de euro au fost atrași pentru proiectele implementate sau aflate în stadii de implementare în infrastructura medicală. Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, a declarat că anul 2019 va reprezenta pentru forul administrativ, anul sănătății, prioritatea zero a instituției fiind construirea Spitalului Pediatric Monobloc. Totodată, acesta a mai declarat faptul că se estimează ca în primăvara anului viitor să fie închisă rampa de gunoi de la Pata Rât, și se dorește să fie dată în fucțiune celula de la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor.

TRENUL METROPOLITAN
Șapte primării din județul Cluj, inclusiv primăria Municipiului Cluj-Napoca se asociază pentru realizarea studiilor de prefezabilitate, fezabilitate și impact asupra mediului, în vederea punerii în circulație a unui tren metropolitan, pe ruta Cluj-Napoca – Gilău – Bonțida. Proiectul face parte din programul privind construcția metroului. Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat că, prin coroborarea cu centura metropolitană se impune realizarea unui proiect de mobilitate și dezvoltare economică integrat, tren metropolitan și metrou, cu mențiunea că în afara Clujului este vorba despre o structură de suprafață, iar în interiorul orașului de o structură de tip metrou. Potrivit acordului, principala responsabilitate a celor șapte primării este asigurarea finanțării din bugetul propriu sau din alte surse, inclusiv din fonduri europene, a cheltuielilor pentru acest proiect, contribuțile financiare se stabilesc proporțional cu numărul de km de clae ferată, ce străbate teritoriul fiecarei localități. Reprezentatii Consiului Local au declarat că inițiativa este justificată de faptul că această categorie de transport public în comun de călători este sigură, modernă, rapidă și funcțională.