20 februarie

SOLICITARE CĂTRE PRIM-MINISTRU
Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a transmis o solicitare Prim-Ministrului Vasilica-Viorica Dăncilă prin care a cerut implicarea și sprijinul în finalizarea lucrărilor de amenajare a râului Someșul Mic. Acest proiect va feri de inundații 1785 de locuințe din municipiul Cluj-Napoca și din comuna Apahida și 476 de IMM-uri. Mai mult, de această investiție este strâns legată lucrarea de extindere a pistei Aeroportului Internațional Cluj. Totodată, de acest proiect vor beneficia Centrul Agro Transilvania S.A. și Stația de epurare a municipiului Cluj-Napoca. În schimb, nerealizarea acestor lucrări pune în pericol construcțiile din imediata vecinătate a cursului râului, favorizând inundarea întregii albii majore actuale.


UN NOU DECES CAUZAT DE GRIPĂ

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a anunţat, aseară, că s-a confirmat încă un deces provocat de gripă, în județul Cluj. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 89 de ani ce suferea de afecţiuni asociate şi nu fusese vaccinat. Până acum, în județul Cluj, și-au mai pierdut viața din cauza gripei un bărbat de 58 de ani, cu condiții medicale preexistente, o femeie de 39 de ani, și un bărbat de 57 de ani din Sălaj, dar care era internat la Clinica de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca și suferea şi de alte afecţiuni. Sezonul acesta, numărul total al deceselor a ajuns la 140.


BILNAȚUL POLIȚIEI LOCALE

Direcția Generală a Poliției Locale din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca și-a prezentat, ieri, bilanțul activității pe anul 2018, perioadă în care s-a constatat creșterea cu 18% a numărului de sesizări primite față de 2017. Un proiect important al Primăriei gestionat de Poliția Locală, care a avut un impact major în rândul clujenilor a fost cel de transport al elevilor la școli cu autobuze dedicate. În perioada septembrie-decembrie 2018 la liceele Nicolae Bălcescu și Avram Iancu au fost transportați din cartierele municipiului peste 24.000 de elevi și aproximativ 2.000 de adulți. Având în vedere succesul înregistrat, programul va fi extins, anul acesta, și la alte licee din zona centrală a municipiului. O altă activitate importantă desfășurată de polițiștii locali a fost cea privind asigurarea siguranței participanților la trafic, astfel că pentru opriri, staționări și parcări neregulamentare, în 2018, au fost ridicate peste 6.000 de autovehicule. La prezentarea bilanțul activității Direcției Generale a Poliției Locale au fost prezenți, printre alții, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, șeful inspectoratului Județean de Poliție Cluj, comisar șef Mircea Rus, inspectorul șef al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență Cluj, general Ion Moldovan, comandantul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj, colonel Sebastian-Florin Cliţan și șeful Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, colonel Cristian Maxim.