20 februarie

BUGETUL PENTRU SISTEMUL DE INVATAMANT CLUJEAN A FOST SUPLIMENTAT
Bugetul alocat pentru sistemul de învăţământ din Cluj-Napoca a fost suplimentat cu 13 milioane de lei care vor fi folosiţi pentru cheltuielile curente, lucrările de modernizare şi cele de reabilitare.
Suplimentarea bugetului doreşte să elimine în acest fel situaţiile în care părinţii erau constrânşi să pună deoparte bani pentru fondul clasei, primarul Emil Boc precizând că această sumă va acoperi inclusiv acei bani proveniţi din buzunarul părinţilor. Principalele investiţii care vor fi făcute în acest an sunt continuarea lucrărilor de reabilitare a liceelor Gheorghe Şincai şi George Coşbuc, cele de extindere a şcolilor Nicolae Titulescu şi Ion Creangă şi modernizarea instituţiilor Onisifor Ghibu şi Ana Aslan.

15 LOCUINTE SOCIALE VOR FI DATE IN FOLOSINTA IN CLUJ-NAPOCA
15 locuinţe sociale vor fi date în folosinţă în acest an familiilor nevoiaşe care trăiesc în municipiul Cluj-Napoca, potrivit unui anunţ făcut de către primăria locală.
Dintre acestea 12 sunt situate pe strada Ghimeşului, într-un imobil ce se află în curs de finalizare, iar alte trei au fost achiziţionate recent de pe piaţa liberă. Criteriile după care locuinţele sociale vor fi acordate persoanelor nevoiaşe sunt numărul de membri ai familiei şi situaţia specifică, de la caz la caz. Totodată proiectul Pata Cluj prin intermediul căruia au fost cumpărate 35 de locuinţe sociale cu ajutorul unor fonduri norvegiene va continua să fie extins până când vor fi achiziţionate în jur de 50 de apartamente.

8 TRECERI DE PIETONI VOR FI SUPRAILUMINATE
8 treceri de pietoni din municipiul Cluj-Napoca vor fi suprailuminate în perioada următoare, în urma unui proiect depus în cadrul procesului de Bugetare participativă.
Sistemul de telegestiune şi utilizarea senzorilor vor contribui nu doar la siguranţa cetăţenilor, ci şi la creşterea eficienţei energetice. Investiţia are o valoare de aproximativ 200.000 de lei, lucrările urmând a fi finalizate într-o perioadă de 10 luni de la începere. Precizăm că suprailuminarea celor 8 treceri de pietoni a fost inclusă într-un proiect de bugetare participativă care prevedea modernizarea a 113 treceri de pietoni nesemaforizate.

DEZBATERE PUBLICA PENTRU PARCUL I. L. CARAGIALE
O dezbatere publică privind reabilitarea şi introducerea parcului Ion Luca Caragiale şi a patrimoniului cultural şi arheologic existent în circuitul turistic al oraşului va avea loc astăzi la Casino în Parcul Central de la ora 18.
Întâlnirea este organizată de Centrul de Inovare şi Imaginaţie Civică ce are ca obiectiv planificarea strategică a proceselor de inovare socială, creşterea transparenţei decizionale şi simplificarea serviciilor publice oferite cetăţenilor.

CLADIRILE NEINGRIJITE VOR FI SUPRAIMPOZITATE
Regulamentul de stabilire a criteriilor de identificare a clădirilor neîngrijite situate pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca a fost pus recent spre dezbatere publică.
Ca urmare a zecilor de plângeri existente anual cu privire la clădirile neîntreţinute, autoritatea locală a decis supraimpozitarea acestora cu 500% dacă proprietarii nu vor efectua lucrările necesare întreţinerii imobilelor. Proprietarul va fi somat apoi să efectueze lucrările de întreținere necesare până cel târziu în 30 noiembrie, același an. Potrivit datelor primăriei, până la finele lui decembrie 2019, 535 de imobile au fost refațadizate în oraș, alte 88 fiind în curs de reabilitare. Precizăm că proiectul se află în dezbatere publică până în 28 februarie.