20 mai

CARDURI CONTACTLESS PENTRU STUDENTII UBB DE LA CTP
Compania de Transport Public a anunțat că începând de astăzi nu vor mai fi emise abonamente pe suport de hârtie pentru studenții Universității Babeș-Bolyai. În acest sens, documentele de până acum vor fi înlocuite cu carduri de transport de tip contactless, care vor fi valabile din 1 iunie. Pe carduri vor fi încărcate atât abonamentele cu reducere, cât și cele gratuite, iar în cazul celor din urmă actualizarea se va face la începutul anului universitar, și nu în fiecare lună, așa cum s-a făcut până acum. Cardurile contactless vor fi eliberate până la sfârșitul acestei luni, fie la Căminul Economica 1, Cantina Hasdeu sau la Căminul Sport 21, cât și la birourile de vânzare carduri de călătorie.

SESIUNILE DE DEPUNERE DE CERERI CATRE APIA AU FOST PRELUNGITE
Sesiunile de depunere a cererilor de sprijin sau plată pentru accesarea ajutorului de stat, au fost prelungite până în 14 iunie, a anunțat Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Acestea se adresează celor care doresc să depună cereri pentru obținerea sprijinului în ceea ce privește prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite, cât și pentru serviciile de silvomediu, climatice și conservarea pădurilor. În anunț a mai fost precizat și faptul că beneficiarii pot să depună cereri de plată sau formulare de modificare a cererilor de plată până în 9 iulie, cu aplicarea unei reduceri de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care beneficiarul ar fi avut parte, dacă a depus cererile aferente până în 14 iunie.

RECEPTIA FINALA A INVESTITIEI DE LA PARCUL INDUSTRIAL TETAROM I
Recepția finală a investiției „Dezvoltare Parc Industrial Tetarom I, edificare Clădiri, Extindere şi Modernizare Infrastructură” a fost efectuată vineri, proiectul fiind la acest moment pe deplin funcțional, se arată într-un anunț transmis de Consiliul Județean. Investițiile făcute au constat într-un imobil de clădiri, două hale de depozitare și un sediu administrativ. În perioada următoare, aceste spații vor fi date în exploatare agenților economici care și-au manifestat dorința de a-și desfășura activitățile în acestea. Valoarea totală a proiectului este de peste 61 de mil de lei, obiectivul principal al proiectului fiind creșterea calității vieții și crearea de noi locuri de muncă.

DEFIBRILATOR AUTOMAT EXTERN IN PREMIERA LA CLUJ
Un defibrilator automat extern a fost montat în incinta Parcului Sportiv „Iuliu Hațieganu”, fiind primul aparat de acest tip din Cluj. Primarul Emil Boc a declarat că administrația locală urmează să achiziționeze mai multe defibrilatoare pe care să le monteze în spațiile din oraș, după ce un proiect cu această temă a fost declarat câștigător în cadrul procesului de Bugetare Participativă din 2018. Pe această cale clujenii vor fi instruiți de către echipajul SMURD cu privire la ce să facă și cum să utilizeze aceste aparate, ce vor fi montante în spațiile intens tranzitate din oraș.