20 martie

COLTUL MAGHIAR VA FI INAUGURAT MAINE
O sală multiculturală cu un fond de documente în limbile maghiară, franceză și poloneză este deschisă de către Biblioteca Județeană „Octavian Goga” și va funcționa în cadrul sediului central al instituției de pe Calea Dorobanților, nr. 104. În acest sens va fi inaugurat „Colțul maghiar”, în cadrul unui program ce va avea loc mâine cu începere de la ora 11 și care va cuprinde spectacol de teatru de păpuși, o miniexpoziție care va putea fi vizitată la Muzeul Etnografic al Transilvaniei și un eveniment festiv desfășurat în foaierul bibliotecii.

LICITATIA PRIVIND ARTERA MOLNAR PIUARIU A FOST LANSATA
Licitația privind lucrările de proiectare și execuție a arterei Molnar Piuariu, situată în cartierul Mărăști, a fost lansată, iar ofertele pot fi depuse până în 22 aprilie. Proiectul prevede amenajarea unei zone pietonale, iluminat cu leduri, plantarea de arbori și amenajarea de băncuțe, precum și stații de biciclete și trotinete și stații de încărcare pentru mijloacele de deplasare electrice. Valoarea totală a investiției se ridică la 4,4 mil de lei, banii provenind prin fonduri europene.

AMENAJAREA STRAZILOR M. KOGALNICEANU SI IULIU MANIU
Indicatorii tehnico-economici pentru proiectele ce vizează modernizarea străzilor Mihail Kogălniceanu și Iuliu Maniu vor fi votați în cadrul ședinței de vineri, 22 martie, a Consiliului local, potrivit anunțului făcut de instituție. Astfel, str. Mihail Kogălniceanu și zonele adiacente acesteia urmează să fie modernizate, lucrările având ca scop creșterea numărului de bicicliști și a numărului de pietoni prin amenajarea de spații pietonale și de piste de bicicletă. Totodată se urmărește scăderea transportului motorizat și reducerea anuală estimată a gazelor cu efect de seră. Proiectul prevede plantarea de arbori și amenajarea de spațiu verde, mașinile nemai putând să parcheze, ci doar să traverseze anumite segmente ale străzii, creând astfel un spațiu distribuit. Aceleași proiecte sunt prevăzute și pentru str. Iuliu Maniu, o parte din aceasta fiind dedicată exlusiv pietonilor. Valoarea totală a celor două investiții este de peste 10 mil de euro.

7 AUTOBUZE ELECTRICE VOR FI PUSE IN CIRCULATIE
7 autobuze electrice urmează să intre în funcțiune în perioada următoare, după ce în ședința de vineri va fi aprobat proiectul privind darea în concesiune a mijloacelor de transport care fac parte din investiția referitoare la înnoirea flotei de transport în comun, către Compania de Transport Public. Acestea vor circula pe una dintre liniile 27, 28, 30, 32 și 32 B. Totodată vor fi suplimentate numărul stațiilor de încărcare cu dotarea de prize în cartierele Grigorescu, Mărăști și Gheorgheni. Dintre cele 30 de autobuze electrice achiziționate pentru anul 2019, 12 au sosit la Cluj-Napoca, iar restul urmează să fie livrate până la finalul lunii iunie.