20 noiembrie

AMENZI PENTRU NERESPECTAREA LOCURILOR DE PARCARE
Poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Ordine Publică și Trafic Rutier au desfăşurat, zilele trecute, acţiuni privind ocuparea abuzivă a locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilități. Verificarile au avut loc în zona străzilor: Năvodari, Dorobanților, B-dul 21 Decembrie, Samuil Micu, B-dul Eroilor.
Cu ocazia acestor actiuni, au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale pentru ocuparea abuzivă a locurilor de parcare rezervate cu destinație specială, 17 sancțiuni contravenționale pentru ocuparea locurilor de parcare rezervate și semnalizate pentru persoanele cu handicap, iar ca măsură tehnico-administrativă au fost ridicate 17 autovehicule.
În total au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4100 de lei.
Poliția Locală atentioneaza ca acest gen de acțiuni vor continua şi în perioada următoare.

AU SOSIT MANUALELE PENTRU ELEVII DE CLASA A V-A
Elevii de clasa a V-a au, începând de astăzi, manuale. Ministrul Educației, Liviu Pop, a explicat că toate inspectoratele scolare judetene au lucrat sâmbătă şi duminică în aşa fel încât astăzi toate manualele sa ajungă la elevii de clasa a V-a.
Totuși, ministrul Educaţiei a explicat că editurile care nu au respectat contractele și nu au livrat manualele pana astăzi, vor fi sancţionate cu contractul, 0.5% din valoare contractului pe zi de întârziere.
În ceea ce priveşte manualul unic, Liviu Pop afirmă că nu s-a răzgândit, precizând că pe lângă manualul de bază vor exista şi auxiliare, dar că acestea vor trebui avizate de către Inspectoratul Şcolar sau de către Casa Corpului Didactic.

EXAMEN DE REZIDENŢIAT
Peste 900 de candidaţi au sustinut, în cursul zilei de ieri, examenul de rezidenţiat la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca. Reprezentanţi ai UMF au declarat că au fost scoase la concurs 507 locuri, din care 441 la Medicină, 45 la Medicină Dentară şi 21 la Farmacie, cea mai mare concurenţă fiind la specialitatea Farmacie, aproape patru canditati pe un loc.
Examenul de rezidentiat a fost susținut și în centrele universitare din Bucureşti, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara. În total au fost peste 6.800 de candidați 3.524 de locuri scoase la concurs.
Pentru a putea participa la concurs, candidații au achitat o taxă de 360 de lei.