20 noiembrie

101 CUPLURI CARE AU IMPLINIT 50 DE ANI DE CASATORIE NEINTRERUPTA VOR FI PREMIATE
101 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă primesc astăzi câte un premiu în valoare de 1000 de lei.
Festivitatea va avea loc de la ora 13, respectiv 15 la Casino Centru de Cultură Urbană, în prezenţa primarului Emil Boc.

TAXI-URILE AU ACCES LIBER PE BENZILE DEDICATE AUTOBUZELOR IN ZONA B-DUL NICOLAE TITULESCU
Autorităţile locale au anunţat că taxi-urile vor avea acces liber pe benzile dedicate mijloacelor de transport în comun şi bicicletelor, exclusiv în zona B-dului Nicolae Titulescu, pe tronsonul cuprins între str. Slănic şi Valeriu Branişte.
Măsura are un caracter experimental şi este valabilă doar dacă taxiurile au clienţi, iar utilizarea staţiilor mijloacelor de transport în comun nu este permisă pentru îmbarcare-debarcare, cu excepţia intervalului 23-5.

CAMPANIE DE ECOLOGIZARE SI PLANTARE ORGANIZATA LA GRADINA BOTANICA
O campanie de ecologizare şi plantare va fi organizată mâine la Grădina Botanică „Alexandru Borza”, de la ora 14.
Evenimentul este derulat de Universitatea Babeş-Bolyai şi se preconizează participarea a 300 de voluntari. Grădina Botanică, fondată în anul 1919, este vizitată anual de cca. 300.000 de vizitatori.

LABORATOR SPECIAL DESTINAT CERCETARII PENTRU STUDENTII LA FACULTATEA DE MATEMATICA
Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai inaugurează mâine IotLab, un laborator destinat special derulării de proiecte inovative cu privire la conceptul de „Internet al lucrurilor”.
Evenimentul va începe la ora 12 şi se va desfăşura la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, situată pe str. Teodor Mihali. Scopul iniţiativei este de a încuraja cercetarea şi de a motiva cadrele didactice şi studenţii să se implice în astfel de proiecte inovative.

LICITATIA PENTRU RESTAURAREA CASTELULUI BANFFY A FOST LANSATA A PATRA OARA
Licitaţia pentru restaurarea şi conservarea monumentului istoric Banffy din satul Răscruci a fost relansată pentru a patra oară, după ce în primele trei nu a fost depusă nicio ofertă.
Termenul limită de depunere a ofertelor este data de 16 decembrie, valoarea investiţiei ridicându-se la 22 de milioane de lei. Documentul prevede restaurarea imobilului Castel Banffy şi a parcului monument, a căror durată de reabilitare este estimată la 24 de luni.

PROGRAM FESTIVALUL INTERNATIONAL MOZART
Festivalul Internaţional Mozart continuă şi astăzi cu un recital de lied, sub titlul „Călătorie de iarnă”, va avea loc astăzi de la ora 19 la Sala Studio a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”.
La pian va interpreta Karola Theill, iar bariton este Cozmin Sime. Pentru mâine, tot de la ora 19 şi tot la Sala Studio a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, este programat un recital de fortepiano, din spectacol făcând parte două lucrări ale compozitorului Wolfgang Amadeus Mozart şi două ale artistului Ludwing Van Bethoven.

EXPOZITIE PE TEMA REVOLUTIEI DIN 1989 LA MUZEUL NATIONAL DE ISTORIE AL TRANSILVANIEI
O expoziţie ce are ca subiect evenimentele revoluţionare care au avut loc în 1989 va putea fi vizitată de mâine la Muzeul Naţional de Istorie al Transilvaniei.
Evenimentul se bazează pe impactul pe care l-a avut Revoluţia din 1989 la nivel emoţional asupra celor care au trăit în acea perioadă. În acest sens va fi organizată şi o dezbatere care îşi propune să dezvolte gândirea critică a participanţilor asupra evenimentului istoric şi să contribuie la dezvoltarea spiritului şi a datoriei civice. Vernisajul va fi organizat tot mâine, de la ora 18, la Muzeul Naţional de Istorie al Transilvaniei.