20 septembrie

SISTEMUL DE AVERTIZARE RO-ALERT ESTE TESTAT ASTAZI LA CLUJ
Sistemul de avertizare a populației în caz de urgență, RO-Alert, este testat astăzi în zonele Cluj, Bihor și Sălaj. Portalul destinat informării populației în acest sens, ro-alert.ro, a fost lansat sâmbătă și va fi folosit doar pentru situațiile extrem de grave, a anunțat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Tot acesta a mai declarat că sunetul pe care îl dă sistemul nu se oprește până mesajul nu este citit, iar dacă telefonul este pe silențios mesajul va avea sunet. Telefoanele mobile care sunt compatibile cu tehnologia CellBroadcast și funcționale în zonele de acoperire a antenelor, vor primi mesajul de avertizare automat. Informații despre compatibilitatea telefonului la acest sistem găsiți în secțiunea Configurare telefon din dispozitivul dumneavoastră. Inițiatorii sistemului au anunțat că pentru a beneficia de mesaje, nu este necesară instalarea de aplicații pe telefoanele mobile, nu contează dacă acestea funcționează cu cartelă prepay sau pe abonament, iar sistemul este gratuit. În cazul în care telefonul nu este pornit sau nu are semnal, nu pot fi primite alerte. Sistemul RO-Alert este inițiat de Departamentul pentru situații de Urgență și face teste la nivel național.

PESTE 250 DE ELEVI VOR EXPERIMENTA VIATA DE STUDENT LA UNIVERSITATEA BABES-BOLYAI
Peste 250 de elevi din mai multe județe ale Transilvaniei vor experimenta viața de student în cadrul weekend-ului prelungit pentru liceeni organizat de până duminică la Universitatea Babeș-Bolyai. Participanții vor fi cazați în căminele din campusurile universității și vor avea ocazia să participe la cursuri și seminarii interactive susținutele de cadrele didactice. Programul are scopul de a oferi elevilor un prim contact cu mediul universitar și cu oferta educațională a universității și face parte dintr-o serie de activități educative și interactive din proiectul intitulat „Optimizarea accesului și integrării tinerilor în mediul academic și pe piața muncii, SuccesUBB”.

CLUJENII POT DEPUNE PROIECTE SUSTINUTE PRIN FONDURI NERAMBURSABILE
Clujenii pot depune proiecte susținute prin fonduri nerambursabile oferite de Consiliul Local, care nu au fost alocate din bugetul local al acestui an. Alocația financiară se acordă în vederea desfășurării a unor activități nonprofit, care să contribuie la realizarea unor programe de interes public, precum încurajarea creației artistice, sprijinirea dezvoltării sectorului clujean și încurajarea inițiativelor inovatoare. Finanțarea proiectelor poate fi de maximum 90%. Valoarea bugetului pentru programele de tineret, programele culturale regionale, proiectele culturale locale și proiectele Cluj100 este de 800.000 de lei, iar pentru proiectele sociale, suma este de 70.000 de lei.

JUDETUL CLUJ PE LOCUL 4 LA NUMARUL DE LOCURI DE MUNCA RAMASE VACANTE
Județul Cluj se află pe locul 4, după municipiul București și județele Prahova și Arad în ceea ce privește numărul de locuri de muncă rămase vacanțe, cu peste 1600, conform informațiilor oferite de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor, muncitor necalificat în industria confecțiilor, agent de securitate și lucrător comercial. În evidențele instituției au fost înregistrate aproape 28.000 de locuri de muncă la nivel național.