15 Noiembrie

Adăugat de pe data de noiembrie 15, 2021

  • Două sindicate din educație solicită ca testarea elevilor să fie făcută în familie. În caz contrar, unităţile de învăţământ vor deveni focare de infecţie, iar cele mai multe cadre didactice vor refuza să administreze elevilor testele de salivă, atrag atenția două sidicate din învățământul preuniversitar. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie Spiru Haret solicită Guvernului să dispună Ministerului Sănătăţii să reevalueze procedura de testare a elevilor în unităţile de învăţământ. Cele două federaţii consideră că aceste teste pot fi uşor făcute de către părinţi, aceştia urmând să comunice posibilele cazuri de infectare. În acest fel s-ar asigura şi un prim triaj, deoarece copiii bolnavi nu ar mai intra în contact cu colegii şi nu ar mai putea transmite virusul. În zilele următoare, ar urma să înceapă testarea elevilor în școli, de două ori pe săptămână pe baza unui test de salivă.
  • Primarul Emil Boc a verificat utilajele de deszăpezire și spune că sunt pregătite pentru sezonul rece. Comandamentul central de deszăpezire este activ în perioada 15 noiembrie 2021 – 15 martie 2022 și supraveghează activitatea de deszăpezire, verificând modul în care societățile responsabile își realizează sarcinile privind deszăpezirea și combaterea poleiului. Este important ca cetățenii să știe că străzile sunt împărțite în trei grade de urgență. Prioritare sunt zonele în care circulă mijloace de transport în comun și arterele centrale, care riscă blocarea circulației în întreg orașul în cazul în care nu sunt curățate și străzile în pantă. După intervenția pe străzile de urgență I, se trece la deszăpezirea străzilor din categoriile urgență II și III.
  • Federația Tinerilor din Cluj organizează și în acest an Gala Tineretului Clujean, eveniment în cadrul căruia vor fi premiate proiectele de tineret cu impact semnificativ pentru comunitatea clujeană, desfășurate în perioada 20 noiembrie 2020 – 18 noiembrie 2021. Evenimentul este unul deschis comunității, astfel că, în concurs se pot înscrie toate organizațiile neguvernamentale, instituțiile publice, grupurile informale, companiile sau orice alte structuri care au derulat proiecte cu impact pentru tinerii din județul Cluj. Secțiunile pentru care se vor acorda premii la gala din acest an sunt: proiecte pentru generația viitoare; sănătatea și bunăstarea tinerilor; inovare și antreprenoriat; participarea tinerilor în comunitate; artă și cultură; cercetare și angajabilitate. Proiectele pot fi înscrise până în data de 18 Noiembrie. Formularul de înscriere și regulamentul complet pot fi găsite pe  situl: galatineretuluiclujean.ro.
  • Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca, va avea loc în acest an în perioada 26 noiembrie – 31 decembrie. Primarul Emil Boc, a declarat, că doar puțin peste 2000 de clujeni vor avea acces simultan la ediția din acest an a Târgului de Crăciun. Conform legilor în vigoare astăzi, se poate organiza Târgul de Crăciun cu procent de 30% din capacitatea spațiului. Avem în Piața Unirii 7.000 de metri pătrați, iar 30% înseamnă maxim 2.100 de persoane simultan în târg. În condițiile acestea, târgul se va organiza într-un format restrâns, se va renunța la aproximativ 35 de căsuțe, față de 2019. Vor fi 46 de căsuțe cu produse tradiționale, obiecte artizanale realizate de meșteri populari, cupola de lumini, bradul și animație stradală. Nu va fi scenă, tocmai pentru a fi mai mult spațiu și liber, programul artistic va fi doar în zona bradului. Accesul în târg se va face doar pentru cei care sunt vaccinați sau trecuți prin boală.

Continue reading

Next post

16 Noiembrie


Thumbnail
Previous post

10 Noiembrie


Thumbnail
Current track

Title

Artist

Background