17 Noiembrie

Adăugat de pe data de noiembrie 17, 2021

  • Inspectoratul Școlar Județean Cluj organizează în perioada 16 noiembrie – 2 decembrie 2021, proba de interviu din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar de stat, din județul Cluj. În vederea susținerii probei de interviu pentru cele 293 de funcții vacante au fost înregistrate 328 de opțiuni exprimate de către candidații, care au obținut minimum nota 7 la proba scrisă din cadrul concursului. Comisia de organizare de la nivelul Inspectoratului Școlar Județean a întocmit graficul privind desfăşurarea probei de interviu pentru fiecare unitate de învăţământ preuniversitar de stat. Acest grafic este disponibil pe site-ul ISJ Cluj.
  • Consiliul Județean Cluj a finalizat asfaltarea drumului județean 161A Apahida – Cojocna – Iuriu de Câmpie, lucrările fiind executate în vederea îmbunătățirii calității drumului și a condițiilor de circulație. Lucrările de întreținere au vizat un sector de drum în lungime de 21 de kilometri. În vederea completei finalizări a investiției vor mai fi executate în perioada următoare lucrări de realizare de șanțuri, acostamente și marcaje rutiere.
  • Județul Cluj se află în topul județelor din România după evoluția numărului de angajați, într-un an, aceștia fiind în număr de aproximativ 6.700. Bucureştiul rămâne fruntaş, alături de județul Ilfov, pentru că majoritatea fabricilor sunt localizate în acest județ, unde a crescut capacitatea de producţie şi a fost nevoie de angajaţi noi. În Cluj şi Timiş există mulţi producători, s-au fondat multe firme de IT, SSC-uri şi implicit aceste județe au avut cele mai multe recrutări în perioada august 2020 – august 2021. Judeţele menţionate au un număr mai mare de angajaţi deoarece au atras de-a lungul timpului investiţii, care au creat locuri de muncă și se dezvoltă continuu.
  • Rectorul Universității Babeș-Bolyai, profesorul Daniel David, a fost reales în funcția de președinte al Asociației Psihologilor din România, pentru un mandat de patru ani. Daniel David, specializat în științe cognitive clinice a fost inclus în 2019 și 2020 între cei mai citați 2% oameni de știință ai lumii în toate domeniile științei, incluzând domeniul Psihologie și Științe Cognitive. Asociaţia Psihologilor din România este o organizație profesională a psihologilor cu rolul de a stimula psihologia ca ştiinţă şi de a asigura legătura bidirecţională cu practica psihologică, în scopul evoluţiei ştiinţei psihologice şi profesiei de psiholog cu toate specializările sale.
  • Vineri 19 noiembrie 2021, începând cu ora 16:00, va avea loc dezbaterea publică online pe tema Planului de Mobilitate Urbană Durabilă din Cluj-Napoca. Persoanele care doresc să ia cuvântul în cadrul dezbaterii privind acest plan, se pot înscrie până vineri 19 noiembrie 2021, ora 12:00, pe platforma online de videoconferință Webex, pe baza unui formular completat online și care este disponibil pe situl: e-primariaclujnapoca.ro, la secțiunea registratură și cereri.

Continue reading

Next post

18 Noiembrie


Thumbnail
Previous post

16 Noiembrie


Thumbnail
Current track

Title

Artist

Background