22 Noiembrie

Adăugat de pe data de noiembrie 23, 2021

  • Un nou proiect de modificare a regulilor privind circulația pe drumurile publice a fost lansat spre dezbatere pe site-ul Guvernului. Cei interesați pot trimite sugestii până pe 28 noiembrie. Între noutăți figurează sancționarea mai dură a șoferilor care fac manevre de deplasare succesivă de pe o bandă pe alta, pentru a depăși vehicule care circulă în același sens, cei care întorc vehiculul folosind frâna de ajutor, cei care pornesc de pe loc prin patinarea excesivă în gol a roților sau care se apropie prea mult față de un alt vehicul, pentru a-l intimida pe conducătorul acestuia. Sancțiunile propuse îi vor viza și pe cei care circulă noaptea pe drumurile publice cu biciclete sau trotinete electrice fără mijloace de iluminare în stare de funcționare sau care au consumat în prealabil alcool, substanțe stupefiante sau medicamente cu efecte similare.
  • Fabrica Terapia împlinește 100 de ani și este în momentul de față cel mai mare producător de medicamente din România. În 1921, doi biochimiști Reinbold Adalbert și Stern Wilhelm înființau la Cluj-Napoca laboratorul chimico-farmaceutic TERAPIA, marcând începuturile a 100 de ani de cercetare, stiință și inovație puse în folosul sănătății oamenilor, fapt care a transformat Terapia în cea mai importantă companie de medicamente din România. În cronologia dezvoltării companiei, repere importante lansarea Faringoseptului, apariția Aspacardinului sau a Aspenterului. Astăzi, compania deține în portofoliul său peste 300 de forme farmaceutice, produce anual 93 de milioane de cutii de medicamente și exportă preparate farmaceutice în 25 de ţări.
  • Două campanii de colectare a deșeurilor vor avea loc până în 19 decembrie, respectiv 23 decembrie. O campanie este legată de colectarea deșeurilor și echipamentelor electrice și electronice, iar cealaltă campanie de predare a deșeurilor voluminoase: mobilier, covoare, saltele, obiecte mari de folosinţă îndelungată. Locuitorii Municipiului Cluj-Napoca pot scăpa gratuit de deșeurile de echipamente electrice și electronice participând la această campanie, pe bază de programare telefonică, sunând gratuit la TelVerde 0800 444 800, număr disponibil zilnic între orele 09.00-17.00 sau la 0755 406 406 (număr cu tarif normal. Mai multe informații puteți afla și pe www.roecollect.ro unde se poate plasa o comandă de ridicare a deșeurilor. Tot acolo puteți afla detalii despre tombola organizată cu prilejul acestei campanii.

Continue reading

Next post

23 Noiembrie


Thumbnail
Previous post

19 Noiembrie


Thumbnail
Current track

Title

Artist

Background