23 Noiembrie

Adăugat de pe data de noiembrie 23, 2021

  • Consiliul local Cluj-Napoca a aprobat ieri Studiul de fezabilitate pentru metrou. Este vorba despre proiectul de hotărâre privind aprobarea Studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Tren metropolitan Gilău-Florești-Cluj-Napoca-Baciu-Apahida-Jucu-Bonțida – etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de Metrou și Tren Metropolitan. E un proiect major pentru secolul în care trăim, nu este nici pentru azi, nici pentru mâine. Poate da perspective pentru a rezolva poluarea, mobilitatea, economia, a declarat primarul Emil Boc. La finalul declarației, a fost prezentat un video de 2 minute, cu o simulare pentru 3 stații – A. Iancu – P.Unirii – Sp. de Copii (Sportului). Prin PNRR, Clujul a primit doar 300 milioane de euro finanțare în vederea realizării proiectului de metrou până în anul 2026.
  • Târgul de Crăciun se deschide vineri în Piața Unirii și se va desfășura până pe 31 decembrie. Accesul în zona târgului se va face în limita a maxim 2.000 de persoane vaccinate sau trecute prin boală, pe baza certificatului verde. Copiii sub 12 ani sunt exceptați de la obligativitatea prezentării certificatului. Iluminatul festiv de Crăciun va fi pornit vineri 26 noiembrie, în prima zi de târg, de la ora 18:00. Noutatea de anul acesta este roata panoramică, de unde se va putea admira zona centrală de la o înălțime de 24 de metri. Pe tot parcursul târgului, cei care vin la târg vor putea susține și dona pentru mai multe proiecte sociale caritabile.
  • Cei care organizează Festivalul Lights On au pregătit o surpriză pentru privitori: expoziția „Firefly Field”, în parcul Iulius, din cartierul Gheorgheni. Instalația va putea fi admirată din 26 noiembrie până pe 5 decembrie și va fi formată din 100 de licurici interconectați. De asemenea, începând tot cu 26 noiembrie, instalația de lumină „ȘI MIE” va putea fi privită de pe podul Elisabeta din Cluj-Napoca, ca răspuns la mesajul afișat în prezent în centrul metropolei Chicago „Mi-e Dor De Tine”. Ea ne invită să ne luăm un moment de respiro, unul în care să dăm frâu liber emoțiilor și să ne lăsăm purtați de magia luminii acolo unde fizic, nu reușim să ajungem.
  • Biserica de lemn a lui Horea, din Parcul Etnografic din Cluj-Napoca, poate fi vizitată virtual. Expoziția inovativă ilustrează interacțiunea între tehnologiile digitale și expunerea clasică a bunurilor culturale. Punctul de atracție al expoziției este reprezentat de transpunerea în realitate virtuală a unui monument etnografic, istoric și arhitectonic reprezentativ pentru patrimoniul cultural național, și anume biserica din satul Cizer, construită de Horea și echipa lui de dulgheri moți, în anul 1773, împreună cu bunurile de patrimoniu mobil provenite de la această biserică. Expoziția va fi vernisată în 25 noiembrie la ora 16 și poate fi vizitată până în 28 februarie anul viitor, de miercuri până duminică între orele 10 și 18.
  • A zecea ediție a festivalului de teatru Întâlnirile Internaționale de la Cluj, aniversară, va fi organizată online peste câteva zile. Ediția din acest an e programată între 26 și 28 noiembrie. Întâlnirile Internaționale de la Cluj au fost gândite ca o scenă turnantă a celor mai noi producții din fiecare stagiune, deschisă la 360 de grade către spectatorii clujeni și către invitații din țară și străinătate. Ele s-au afirmat ca un spațiu al cunoașterii, al recunoașterii, al criticii constructive, al plăcerii de a fi spectator, actor și cronicar de teatru, al căutării și al înnodării unor noi legături între artiști și instituții teatrale. În acest an festivalul e difuzat online pe platforma Entertix, pe site-ul oficial al teatrului și pe pagina de Facebook a instituției. Un abonament care oferă acces la toate cele șapte spectacole costă 100 lei, iar biletele individuale costă 25 de lei.

Continue reading

Next post

24 Noiembrie


Thumbnail
Previous post

22 Noiembrie


Thumbnail
Current track

Title

Artist

Background