25 Noiembrie

Adăugat de pe data de noiembrie 25, 2021

  • Proiectul de modernizare a Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” din cartierul Grigorescu a fost finalizat. Noul corp de clădire cu un regim de înălțime de parter + 3 etaje cuprinde 33 de săli de clasă și 9 laboratoare. De asemenea, sala de sport existentă a fost extinsă și modernizată. Prin finalizarea investiției municipalitatea vizează creșterea accesului, calității și atractivității educației prin dotarea cu echipamente didactice, echipamente IT, modernizarea utilităților și crearea de facilități speciale pentru persoanele cu dizabilități în vederea reducerii abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii.
  • Primăria Cluj-Napoca a investit în 2021 suma de 28 de milioane de lei în sistemul medical din municipiu, atât prin investiții directe către Spitalul Clinic Municipal Clujana, cât și prin alocări financiare acordate celorlalte spitale care nu se află în subordinea municipalității. Prin proiecte cu finanțare europeană, la Spitalul Clinic Municipal a fost extins ambulatoriul. De asemenea, este în derulare proiectul pentru creșterea eficienței energetice a clădirii, în valoare de peste 24 milioane de lei. Până la sfârșitul acestei luni, încă 9 paturi ATI complet echipate vor ajunge la Spitalul Municipal Clujana.
  • Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj a inițiat pe pagina sa de Facebook, un nou apel la comunitate pentru donare de sânge. România se află pe ultimul loc în Europa la donare de sânge, iar criza generată de COVID-19 a acutizat și mai mult acest lucru, potrivit experților de la Asociația Națională pentru Protecția Pacienților. O singură unitate de sânge donat poate salva până la trei vieți. Centru Regional de Transfuzie Sanguină este deschis de luni până vineri, în intervalul 07:30–13:30. Prioritare sunt grupele B+ și B-, de care medicii au nevoie urgent, pentru a face față cererii din spitale.

Continue reading

Next post

26 Noiembrie


Thumbnail
Previous post

24 Noiembrie


Thumbnail
Current track

Title

Artist

Background