6 Decembrie

Adăugat de pe data de decembrie 6, 2021

  • Vineri, 3 decembrie, a fost semnat contractul de lucrări ce prevede modernizarea sursei de apă subterană Florești, sistem ce asigură rezerva strategică de alimentare cu apă a municipiului Cluj-Napoca și localităților situate între Gilău și Dej. În valoare de 66.584.000 lei, investiția este parte a megaproiectului european în valoare de 355,6 milioane de euro, derulat de Compania de Apă ”Someș” S.A., societate aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj. Sursa subterană de apă aflată în Florești a fost amenajată la finalul secolului al XIX-lea, fiind amplasată geografic în vestul municipiului Cluj-Napoca, pe malurile râului Someșul Mic. Este formată din cinci zone de captare: Uzina Florești, Captația Șapca Verde, Captația I, Captația II şi Stația E. Prin implementarea noului proiect sursa subterană de apă Florești va fi complet retehnologizată şi modernizată, astfel încât să poată asigura debitul proiectat. Lucrările vor dura 2 ani.
  • Codul Rutier prevede faptul că anvelopele de iarnă sunt obligatorii oricând se circulă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, indiferent de data din calendar. Conducerea mașinii pe drumurile publice acoperite cu zãpadã, gheaţã sau polei, fãrã ca aceasta sã fie dotată cu anvelope de iarnã se va sancționa. La fel și în cazul autovehiculului de transport marfã cu o masã totalã maximã autorizatã mai mare de 3,5 tone şi al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al șoferului, fãrã ca acestea sã fie echipate cu anvelope de iarnã, lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate, nefăcându-se referire la o anumită perioadă a anului. Polițiștii recomandă echiparea mașinii cu anvelope corespunzătoare anotimpului rece deoarece în condițiile unui carosabil umed, distanța totală de frânare se mărește considerabil, până aproape de dublare. Iar dacă la această situație se mai adaugă și pneurile uzate, un eventual accident de circulație devine iminent. Amenda este prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, iar sancțiunea contravențională este însoțită și de măsura reținerii certificatului de înmatriculare.
  • Transportul aerian de pasageri a crescut, în primele nouă luni din 2021, cu 30,8% comparativ cu perioada similară a anului trecut, de la 6,11 milioane pasageri la 7,99 milioane pasageri. Cele mai mari ponderi în ceea ce priveşte transportul de pasageri au fost deţinute de aeroporturile Henri Coandă-Bucureşti, Avram Iancu-Cluj-Napoca şi Aeroportul Internaţional Iaşi, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică, citat de Agerpres.
  • Startul lunii decembrie aduce vești bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă, care vor putea schia la Băișoara. Începând de ieri, de la ora 09:00, s-a deschis sezonul de ski 2021/2022 la Buscat. Sunteţi așteptaţi pe pârtia albastră, la săniuș sau la Apreski Cota 1600 cu preparate delicioase, au transmis cei de la Buscat.

Continue reading

Next post

7 Decembrie


Thumbnail
Previous post

2 Decembrie


Thumbnail
Current track

Title

Artist

Background