8 DECEMBRIE

Adăugat de pe data de decembrie 8, 2021

Retailerii Profi şi Penny au iniţiat retragerea de la comercializare a unor cantităţi de pipote şi ficăţei de pui, origine Polonia, contaminate cu Salmonella, potrivit anunţurilor postate de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. Produsele au ajuns în zeci de magazine din 21 de judeţe şi Bucureşti. Persoanele care au achiziţionat produsul sunt sfătuite să nu îl consume, ci să îl distrugă sau să îl aducă înapoi în oricare magazin Penny, contravaloarea fiind restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Pe de altă parte, compania Froneri anunţă retragerea de pe piaţă a anumitor loturi de îngheţată comercializate prin reţeaua Auchan, ca urmare a informării primite de la unul din furnizorii săi. Motivul retragerii este legat de prezenţa accidentală a oxidului de etilenă, peste limitele permise de reglementările în vigoare, în compoziţia ingredientelor din compoziţia produselor. Loturile cu probleme sunt postate pe site-ul ANSVSA.

[sursă: radiocluj.ro]

Astăzi, 8 decembrie, a început la Cluj prima ediție a Transylvania Food Summit, organizată de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară. Evenimentul se va desfășura sub forma unor dezbateri-interviuri găzduite de Aula Magna a USAMV. În cele trei zile ale summitului, se vor reuni specialiști din domenii cheie, care își vor expune strategiile privind bunele practici în cadrul lanțului alimentar, agribusiness, dezvoltare rurală, producție, securitate și siguranță alimentară, economie circulară și economie verde, în contextul actual al globalizării și al Pactului Verde European. La summit va participa și ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu. Evenimentul va avea un format hibrid, cu o parte a dezbaterilor în format fizic, precum și cu intervenții online.

[sursă: radiocluj.ro]

Trei laboratoare dotate cu echipamente de ultimă generație au fost amenajate la Centrul Regional de Excelență și Industrii Creative (CREIC). Acestea sunt menite să susțină inovarea și tehnologizarea în cadrul unui proiect inedit și unic, de altfel în România. Astfel, Laboratorul Machine Learning & Automation e gândit ca un ecosistem dinamic, menit să pună la dispoziția comunității locale și a celei de afaceri resurse tehnologice inedite, de ultimă generație – resurse fizice, care eficientizează procesele tehnologice (echipamente și stații de lucru), precum și resurse educaționale. Laboratorul Design development își propune să exploreze alături de creatorii și designerii de produse custom made modul în care mediul digital poate crește viteza de producție și profitul unei companii, oferind un nivel crescut de calitate și performanță produselor sale. Laboratorul CGI și VFX își propune să furnizeze publicului profesionist pe de-o parte, dar și celor care sunt interesați de explorarea acestor noi domenii creative, pe de altă parte, instrumente avansate de procesare digitală la nivelul industriei cinematografice și de entertainment sau gaming.

[sursă: ziarulfaclia.ro]

Asociația Meșterilor Populari Clujeni, organizează primul eveniment de iarnă, în Piața “Avram Iancu”, pana in 28 decembrie 2021, între orele 11:00-20:00. În cadrul evenimentului, veți putea vizita 22 de căsuțe, unde vor fi expuse spre vânzare produse tradiționale executate manual și în pragul sărbătorilor, veți putea degusta must, turte și prăjituri de casă, realizate de producători locali. Veți găsi ornamente de Crăciun, felurite obiecte pe care sa le puteti face cadou. Printre obiectele artizanale care se pot achiziționa se numără: produse din piele și blană, obiecte tradiționale din metal și ceramică, porțelan, costume populare autentice, decorațiuni interioare și podoabe din mărgele, jucării din lână împâslită, tricotaje, botoșei, fețe de masă și ștergare. Dar si diverse alimente care amintesc de gustul de odinioară: mere, pere, prune, zacuscă, borcane cu bunătăți pentru iarnă, lavandă, siropuri naturale și altele.

[sursă: radiocluj.ro]


Continue reading

Next post

9 DECEMBRIE


Thumbnail
Previous post

7 Decembrie


Thumbnail
Current track

Title

Artist

Background