13 Ianuarie

Adăugat de pe data de ianuarie 13, 2022

  • La Spitalul Clinic de Recuperare va fi instalat un sistem de detecție și semnalizare la incendiu, respectiv unul de detecție și semnalizare oxigen. De asemenea, va fi creată o nouă infrastructură electrică pentru corpul A, una de ventilare și tratare a aerului pentru etajul 8 al aceluiași corp, precum și o infrastructură nouă de fluide medicale la etajele 1, 2, 5 și 6 ale corpului A. Și la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase sunt prevăzute operațiuni care constau în extinderea unui sistem de detectare, semnalizare și alarmare la incendiu și realizarea unuia nou în zona SAS-urilor, precum și amenajarea unui sistem de ventilare mecanică, filtrare și tratare a aerului.Scopul acestei inițiative este acela de a crește siguranța persoanelor internate în cele două instituții medicale aflate în subordinea Consiliului județean Cluj, anunță biroul de presă al forului administrativ județean.[sursa: radiocluj.ro].
  • Proiectul care are în vedere construirea unei piste de biciclete pe varianta Gilău – Florești – Cluj-Napoca va fi inclus în investiția complexă a centurii metropolitane  a precizat primarul Emil Boc. Acesta a mai declarat că schimbarea este cauzată de blocajul existent în punctul în care se găsește Muzeul Apei, astfel încât să poată fi realizată investiția privind culoarul velo și pietonal, prevăzută pentru cei 60 de km, care leagă Gilăul de Bonțida. În perioada următoare, pe lângă pista de biciclete amintită, vor mai exista alte două care vor lega Cluj-Napoca de comuna Florești, una dintre ele fiind cuprinsă în proiectul Spitalului Regional, iar cealaltă într-o investiție care privește construirea unui drum de legătură al centurii care va facilita intrarea în oraș prin spatele complexului comercial Vivo. Mai atragem atenția că printre obiectivele de investiții anunțate de Primăria Cluj-Napoca pentru 2022 se află Reabilitarea B-dlui 21 Decembrie 1989, realizarea Bazei Sportive „La Terenuri” amplasată în Mănăștur, reabilitarea Turnului Pompierilor, modernizarea Parcului Ștefan Cel Mare, reabilitarea termică a 20 de blocuri și realizarea planului urbanistic zonal pentru cartierul Sopor.[sursa: radiocluj.ro].
  • Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Cluj-Napoca a lansat ieri un nou apel la donarea de sânge, date fiind stocurile limitate pe care le au instituțiile medicale în această perioadă. Cei care doriți să vă implicați trebuie să mergeți la sediul instituției, situat pe str. Nicolae Bălcescu, nr. 18. Centrul este deschis de luni până vineri, între 7:30-13:30. Mai multe detalii despre condițiile care trebuie îndeplinite se găsesc pe site-ul crtscluj.ro.[sursa: radiocluj.ro].
  • Un nou program academic în Psihologie-Știință cognitivă va fi disponibil tinerilor care se vor înscrie în anul universitar 2022-2023 la Universitatea Babeș-Bolyai. Programul se adresează nivelului de licență, iar studiul va fi efectuat exclusiv în limba engleză. Decanul Facultatii de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul UBB, prof. univ. dr. Adrian Opre, a declarat că programul își propune să asigure o pregătire interdisciplinară robustă, care să faciliteze înțelegerea și operarea cu cunoștinte fundamentale specifice psihologiei și științelor cognitive, în vederea valorificării lor în contexte știintific-investigative și practic-aplicative. Rectorul universității, Daniel David, a menționat că noul program va ajuta la formarea specialiștilor astfel încât aceștia să fie capabili să abordeze probleme teoretice și/sau practice complexe și să se superspecializeze prin programe de master/doctorat la nivel de vârf. De asemenea se ia în calcul și construirea unei platforme competitive de internaționalizare a UBB.[sursa: radiocluj.ro].

Continue reading

Next post

14 Ianuarie


Thumbnail
Previous post

11 Ianuarie


Thumbnail
Current track

Title

Artist

Background