21 august

APLICAȚII CREATIVE ȘI DE RELAXARE PENTRU PACIENȚII CLUJENI
Pacienții internați la Spitalul Clinic de Recuperare și în cadrul Spitalului Militar beneficiază de terapie prin diverse aplicații distractive și creative pentru relaxare. Mai exact este vorba despre două instalații amplasate în instituțiile sanitare, în cadrul proiectului Terapie prin Artă realizat de asociația Create.Act.Enjoy. Directorul Spitalului Clinic de Recuperare, dr. Sanda Patrichi, a declarat pentru un post de radio local că prin accesul la jocurile din sistemul digital, pacienții sunt ajutați să depășească ideea de boală mai ales că arta, creația, jocurile și participarea la activități ce nu țin de sănătatea fizică îi conduc pe pacienți spre eliberare. În același proiect voluntarii Asociației Create.Act.Enjoy au pictat zidurile interioare și exterioare ale mai multor unități medicale clujene.

O NOUĂ LICITAȚIE PUBLICĂ LANSATĂ PENTRU 26 DE PUBELE INTELIGENTE PENTRU DEȘEURI
O nouă licitație publică a fost lansată de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca în vederea achiziției a nu mai puțin de 26 de pubele inteligente pentru colectarea selectivă a deșeurilor din oraș. Dispozitivele sunt alimentate prin energia solară, iar prin intermediul unei aplicații mobile, ele transmit gradul de umplere în timp real. Din cele 26 de pubele care urmează să fie achiziționate, 8 vor fi distribuite către cele 8 sisteme inteligente existente la acest moment, iar restul de 18 vor fi folosite pentru crearea a 6 noi sisteme de colectare a deșeurilor. Valoarea proiectului este de 635.000 de lei, iar ofertele pot fi depuse până în 20 septembrie.

S-A DAT STARTUL COMPETIȚIEI WALKING MONTH
Cetățenii clujeni se pot înscrie până la data de 11 septembrie în cadrul concursului Walking Month, competiție prin care participanții se vor întrece în numărul de pași pe care i-au făcut timp de o lună. Prin intermediul acestei campanii urmează să fie achiziționată o ambulanță socială mobilă care va face posibile servicii medicale și de asistență socială, servicii de consultanță juridică, orientare profesională și consiliere în situații de violență domestică pentru toți cetățenii care trăiesc în zonele rurale și izolate din județul Cluj. Pentru a putea participa trebuie să vă creați un cont în aplicația Walking Month, disponibilă în AppStore și în Google Play, să alegeți pachetul de participare și să vă formați o echipă. Competiția propriu-zisă se va desfășura în perioada 16 septembrie-15 octombrie, dar trebuie să știți că doar pașii făcuți în această perioadă urmează să fie contabilizați în cadrul festivității de priemiere ce va avea loc în 22 octombrie.

PROIECTUL PENTRU AMENAJAREA DE LOCURI DE PARCARE PENTRU BICILETE VA FI SUPUS VOTULUI
Proiectul public privind amenajarea de locuri de parcare pentru biciclete în parking-urile din oraș urmează să fie supus votului în următoarea ședință a Consiliului Local, după ce până la acest moment reprezentanții autorităților clujene au purtat o discuție pe această temă. Pentru început vor fi amenajate în jur de 40 de locuri de parcare pentru biciclete în două dintre parking-urile clujene, cel aflat pe Aleea Băișoara în Cartierul Gheorgheni și cel aflat pe str. Primăverii din Mănăștur. Prin acest proiect se dorește încurajarea clujenilor să folosească bicicleta ca mijloc de deplasare în oraș, pentru un abonament anual de doar 50 de lei.