21 decembrie

AMENZI DE PESTE 2 MILIOANE DE LEI

13.000 de pomi de Crăciun în valoare de aproximativ 560.000 de lei şi peste 7 tone de cetină de brad au fost confiscaţi în ultima săptămână de Poliţia Română.De asemenea au fost opriţi de la comercializare aproape 4.000 de metri cubi de cherestea şi lemn de foc, în valoare totală de circa 760.000 de lei. Oamenii legii au aplicat peste 5.000 de amenzi însumând peste 2.200.000 de lei. Poliţiştii au verificat în această perioadă şi legalitatea comercializării şi transportului animalelor precum şi produsele din carne. În urma controalelor au confiscat aproape 2.200 de kilograme de carne şi produse din carne, în valoare de peste 97.500 de lei.(sursa: radiocluj.ro)

COTROALE RUTIERE

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au desfăşurat si in acest sfarsit de saptamana acţiuni pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Poliţiştii au folosit echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi radare. Aceştia au constatat 53 abateri privind viteza de deplasare, 20 privind traversarea neregulamentară, 6 privind consumul de alcool, precum şi peste 100 alte abateri. Poliţiştii clujeni au reţinut 29 permise de conducere şi au retras 7 certificate de înmatriculare. (sursa: ziuadecj.ro)

 

POLITISTII CLUJENI AU LUAT PARTE LA O CAMPANIE SHOE BOX

Poliţiştii clujeni s-au alăturat, şi în acest an, campaniei sociale Shoe Box Blythswood „Oferă un zîmbet de Crăciun!”, pentru a aduce emoţia Crăciunului pentru cît mai mulţi copii.Prin contribuţie benevolă au fost realizate peste 140 de cutii cu cadouri, fiind donate jucării, rechizite, cărţi, haine etc. Shoe Box Blythswood este o campanie care se desfăşoară anual în România, campanie prin care sînt colectate şi distribuite cutii de pantofi frumos împachetate şi pline de cadouri celor aflaţi în situaţii precare, persoanelor cu dizabilităţi şi persoanelor care îşi petrec Crăciunul în spital. (sursa: ziarulfaclia.ro)

PROGRAMUL MUZEULUI DE ARTA – DE SARBATORI

În perioada sărbătorilor de iarnă, Muzeul de Artă Cluj-Napoca își va desfășura activitatea după următorul program: 24, 25, 26, 31 decembrie 2015, respectiv, 1 și 2 ianuarie 2016: închis; 27 decembrie 2015, respectiv, 3 ianuarie 2016: DESCHIS. În datele de 27 decembrie 2015, respectiv 3 ianuarie 2016, instituția va funcționa în intervalul orar 10:00-17:00, timp în care vor putea fi admirate următoarele expoziții temporare deschisepublicului vizitator: · Expoziția Topografii afectivea artistei Hermina Csata; Salonul anual al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Cluj: pictură, sculptură, grafică și artă decorativă, ediția 2015. În completarea ofertei expoziționale, colecțiile patrimoniale de artă plastică ale Galeriei Naționale a muzeului vor fi, de asemenea, disponibile spre vizitare la datele și intervalul orar sus-menționat. (sursa: radiocluj.ro)