21 februarie

MINISTRUL JUSTITIEI TUDOREL TOADER VINE MAINE LA CLUJ
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, va veni mâine la Cluj-Napoca pentru a participa la Ședința Adunării Generale a judecătorilor Curții de Apel. La eveniment va fi dezbătut raportul de activitate al instanței pe anul 2019, luându-se în calcul și apariția evenimentelor neprevăzute pe agenda instituției.

6 ECHIPAMENTE MEDICALE ACHIZITIONATE PENTRU LABORATORUL DE RECUPERARE, MEDICINA SI BALNEOLOGIE
6 echipamente medicale au fost achiziționate pentru Laboratorul de recuperare, medicină fizică și balneologie, din cadrul Spitalului Clinic de Urgență din Cluj-Napoca, potrivit informațiilor făcute publice de către instituția medicală. Din datele oferite, este vorba despre un aparat de terapie combinată și unul de terapie prin radiofrecvență, un aparat de magnoterapie, un echipament de terapie cu unde scurte, baie de parafină și apă, un laser și un aparat cu unde electromagnetice de înaltă frecvență. Aparatele medicale vor fi utilizate pentru tratamentul afecțiunilor reumatologice și al leziunilor posttraumatice și au o valoare totală de 373.000 de lei. Potrivit instituției medicale, la acest moment, 120 de pacienți beneficiază lunar de serviciile laboratorului.

COMISIE DE BIODIVERSITATE SI DEZVOLTARE SUSTENABILA LA UBB
O comisie de Biodiversitate și Dezvoltare Sustenabilă a fost înființată din acest an în subordinea Univeristății Babeș-Bolyai, care urmează să realizeze obiectivele prezente în programul UBB Goes Green. Potrivit instituției de învățământ superior, aceasta va aviza intervențile asupra valorilor naturale ale universității și va elabora un ghid pentru tratarea copacilor bătrâni și uscați. Totodată, comisia va propune soluții și cu privire la măsurile de educație ecologică pentru a crește astfel gradul de informare și responsabilitate cu privire la păstrarea valorilor naturale. UBB Goes Green este programul Universității Babeș-Bolyai de protejare a mediului înconjurător și a dezvoltării durabile.

PESTE 24.000 DE ELEVI DIN CLUJ-NAPOCA AU BENEFICIAT ANUL TRECUT DE TRANSPORT GRATUIT LA SCOALA
Peste 24.000 de elevi din Cluj-Napoca au beneficiat anul trecut de transport gratuit spre școală, cu mijloacele de transport puse la dispoziția a două instituții de învățământ aflate în proiect, Liceul Nicolae Bălcescu și Liceul Avram Iancu. Potrivit primăriei Municipiului Cluj-Napoca, inițiativa urmează să fie extinsă în acest an, cu suplimentarea a încă 10 autobuze școlare, care urmează să fie destinate altor cinci unități de învățământ. Autobuzele școlare circulă la acest moment, pe cinci trasee, iar pentru siguranța elevilor au fost instituite echipe de polițiști, fiecare autobuz beneficiind de pază și protecție. Reamintim că proiectul care vizează transportul gratuit al elevilor clujeni spre Liceele Nicolae Bălcescu și Avram Iancu, a fost câștigat în cadrul programului de bugetare participativă, ediția 2018.