21 februarie

EDUCATIE JURIDICA IN SCOLILE DIN CLUJ
Clujul va fi primul judeţ din ţară care va introduce în şcoli materia opţională de Educaţie juridică, ce va fi predată la peste 1200 de elevi.
Aceasta va conţine noţiunile de bază cu privire la drepturile şi obligaţiile pe care le au elevii în societate şi îşi propune, totodată, să îi responsabilizeze pe copii, să păstreze ordinea şi disciplina în şcoli şi să scadă în acest fel delincvenţa juvenilă. Proiectul va fi implementat în mai bine de 25 de instituţii de învăţământ din judeţ, dintre care şi în Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”. Materia va fi introdusă din toamnă, iar profesorii vor fi instruiţi prin câteva stagii de formare care vor fi organizate în această vară. Dacă se va dovedi folositor, programul ar urma să fie extins şi la celelalte şcoli din ţară.

CINCI RESTAURANTE CLUJENE INCHISE DE PROTECTIA CONSUMATORULUI
Cinci restaurante din Cluj-Napoca au fost închise de Protecţia Consumatorului după ce s-a constatat existenţa unor produse expirate chiar şi de 4 luni şi depozitate necorespunzător.
În total au fost acordate amenzi în valoare totală de 350.000 de lei şi au fost oprite din comercializare în jur de 315 kg de produse neconforme.La acest moment Protecţia Consumatorului desfăşoară controale la nivel regional în toate unităţile de alimentaţie publică din nord-vestul ţării.

DEZBATERE PE TEMA FINANCIARA LA BISERICA VIA
O întâlnire cu tematică financiară va avea loc în această seară la Biserica Baptistă Via de pe str. Frunzişului.
Dezbaterea „De unde tai şi unde dai?” va începe de la ora 19 şi îi va avea ca invitaţi pe experţii Marcelus Suciu şi Emanuel Bistrian. Evenimentul face parte din seria de întâlniri Flux şi îşi propune să aducă în atenţia participanţilor modul în care poate fi gestionat bugetul financiar, dar şi care sunt factorii ce favorizează creşterea resurselor financiare în mod special în situaţiile în care cheltuieile au depăşit cu mult bugetul alocat lunar.

TARGUL ARTIZANILOR DIN TRANSILVANIA INCEPE MAINE
Târgul artizanilor şi designerilor din Transilvania se va desfăşura în acest weekend la Casa Tranzit situată pe str. Bariţiu.
Pentru mâine evenimentul va fi deschis între orele 11 şi 21, iar duminică în intervalul 12-21. La ediţia din această primăvară vor participa aproximativ 40 de artişti care îşi vor expune produsele confecţionate de la accesorii şi îmbrăcăminte până la decoraţiuni interioare şi jucării, iar primii 150 de participanţi vor primi un voucher de 10%.

DOCUMENTAR DESPRE ISTORIA CRESTINISMULUI LA BISERICA IRIS
Serile de film organizate de Biserica Baptistă Iris vor continua şi mâine cu episoadele 3 şi 4 ale documentarului BBC – Istoria Creştinismului.
Producţia va avea ca perspective Ortodoxia: de la imperiu la imperiu şi Reforma: care îi are în centru pe Dumnezeu şi pe om. Seara de film va începe la ora 16, iar după difuzarea celor două episoade va avea loc şi o dezbatere pe marginea întregului documentar.

CONFERINTA PENTRU CUPLURILE CASATORITE LA BISERICA FACLIA
„Căsnicia – de la epuizare la echilibru” este tema conferinţei organizate mâine la Biserica Făclia de pe str. Uliului.
Evenimentul va începe la ora 18 şi îl va avea ca invitat pe trainerul şi speak-erul Marius Dan. Tema principală a întâlnirii este relaţia de familie, din perspectiva tensiunii dintre responsabilitate şi resursele limitate, a cauzelor şi efectelor epuizării în familie şi a tranziţiei de la epuizare spre echilibru. Intrarea este gratuită, dar pe bază de înscriere. Mai multe detalii despre toate acestea aflaţi de pe pagina de facebook a Bisericii Făclia.

ROLUL TATALUI IN SOCIETATEA ACTUALA – CONFERINTA FATHERS
Ce înseamnă să fii tată în anul 2020? este întrebarea care îşi propune să primească un răspuns duminică prin evenimentul caritabil Fathers, ce se va desfăşura la Hotel Platinia cu începere de la ora 10.
La întâlnire vor participa psihologul Daniel David, care este şi actualul candidat pentru funcţia de rector a Universităţii Babeş-Bolyai, parenting coach-ul Alexandra Ilieş, antreprenorul şi trainerul Lorand Soares Szasz, redactorul şef al revistei Semnele Timpului Norel Iacob şi preşedintele bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din România, Ştefan Tomoiagă. Evenimentul se axează pe rolulul tatălui şi îşi propune să consolideze ideea de familie în societatea secolului 21.