21 iunie 2016

A DOUA PROBA A BACALAUREATULUI

Elevii de clasa a XII-a participă începând de astazi, 21 iunie, timp de patru zile, la evaluarea competenţelor digitale, a doua probă a bacalaureatului. Săptămâna viitoare sunt programate competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. În 4 iulie vor începe examenele scrise, cu proba de limba română, urmată de cea la limba maternă, de proba obligatorie a profilului, apoi de cea la alegere a profilului şi a specializării. Pe 12 iulie se vor afişa rezultatele. Peste 137.000 de absolvenţi de liceu, majoritatea din promoţia din acest an, s-au înscris la această sesiune a bacalaureatului.

Sursa:radiocluj.ro

 O NOUĂ AUTOSTRADĂ

Oradea va fi legată de viitoarea autostradă Borş – Suplacu de Barcău – Cluj printr-un proiect european finanţat de Programul Operaţional de Infrastructură.Primăria a încheiat un contract pentru realizarea integrală a studiului de fezabilitate pentru o şosea de 20 km, cu 4 benzi şi cu profil de drum expres, pornind de la giratoriul de pe Calea Sântandreiului, cu pasaje peste calea ferată până la nodul rutier de la Biharia. Studiul, in valoare de aproximativ 85.000 de Euro, va fi predat in septembrie Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, astfel încât in primăvara anului viitor să se poată începe lucrările la drumul de legătură, a declarat primarul Ilie Bolojan.

Sursa:radiocluj.ro

 PREMIERĂ MEDICALĂ

Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare a înregistrat o nouă premieră medicală, respectiv prima prelevare de plămân. La prelevarea de organe au participat echipe de medici din Bucureşti şi Cluj, precum şi un echipaj format din trei medici din Austria. Până în prezent, pacienţii din România aflaţi pe lista de aşteptare pentru transplant de plămâni sunt într-un număr foarte mic, motiv pentru care transplanturile se fac în special la Viena.

Sursa:radiocluj.ro

REDISTRIBUIRE PACHETE ALIMENTE

Începând de astazi Primăria municipiului Cluj-Napoca va începe redistribuirea pachetelor de alimente prin programul iniţiat de primarul Emil Boc. Acest proiect este suplimentar celui din fonduri europene şi oferă şansa şi altor categorii de persoane, în afara celor prevăzute în programul european, de a beneficia de ajutoare alimentare.

Distribuția se face în următoarele puncte de distribuție:

prin intermediul Cluburilor pensionarilor Manastur, Marasti, Horea, Grigorescu, Zorilor, Someseni si la primariile din cartierele Gheorgheni si Iris

Programul de distribuție este următorul:

Luni, Marti, Miercuri, între orele 08,30 -15,30, Joi, între orele 08,30 – 16,30;

Vineri, între orele 08,30 – 14,00.

Un pachet contine 7 produse alimentare: 2 litri ulei, 2 kg orez, 2 kg zahar, 1 kg faina de grau, 1 kg faina de malai si 2 pungi cu paste fainoase (a 500 gr. fiecare: paste penne si tagliatele). Costul unui pachet este de 28,825 lei fara TVA. Relatii suplimentare se pot obtine la telefon 0264-453056.

sursa:comunicat de presă