21 martie

PESTE 60 DE ANGAJATI AI PRIMARIEI AU DONAT SANGE
Peste 60 de angajați ai Primăriei Municipiului Cluj-Napoca au participat în aceste zile la o acțiune de donare de sânge, potrivit anunțului făcut de către primarul Emil Boc. Scopul acțiunii este încurajarea donării de sânge, ultima de acest tip având loc în luna noiembrie a anului trecut, când peste 100 de angajați ai instituției locale au donat sânge în cadrul Centrului de Transfuzii Sanguine. Potrivit datelor furnizate de către instituția specializată, numărul minim de donatori pentru a putea satisface necesitățile din prezent trebuie să fie de 80/zi. Reamintim faptul că cei care participă la astfel de acțiuni, pe lângă ziua liberă de la serviciu mai primesc analizelor medicale efectuate, șapte bonuri valorice și o adeverință pentru reducerea de 50% la transportul în comun.

LICITATIA PENTRU PLATFORMELE GOSPODARESTI SUBTERANE A FOST LANSATA
Licitația privind amplasarea platformelor subterane pentru colectarea deșeurilor menajere a fost lansată ieri, potrivit anunțului realizat de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Ofertele pot fi depuse până în 8 aprilie, fiind vorba despre amplasarea a 200 de platforme gospodărești. Pe această cale reamintim că indicatorii tehnico-economici în acest sens au fost aprobați în luna februarie, costurile celor 800 de containere ridicându-se la aproximativ 10 mil de lei.

O ECHIPA DE STUDENTI LA MATEMATICA AU OBTINUT O MEDALIE DE AUR SI DOUA DE ARGINT
O echipă de studenți ai Facultății de Matematică și Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai au obținut o medalie de aur și două de argint la Olimpiada Sud-Est Europeană de Matematică desfășurată la Devin în Bulgaria. La eveniment au participat 83 de concurenți veniți din 21 de universități europene, olimpiada desfășurându-se pentru cea de a 13-a ediție.

CONFERINTA EUROPEANA A START-UP-URILOR TEHNOLOGICE A INCEPUT
Conferința Comisiei Europene privind start-up-urile tehnologice are loc astăzi și mâine la Grand Hotel Italia, tema ediției fiind „Digital Single Market”. Participanții vor afla informații cu privire la ultimele noutăți în tehnologie, dar și detalii referitoare la oportunitățile de finanțare europene direct de la Bruxelles. La eveniment vor participa lideri din instituții precum Banca Mondială și Fondul European de Investiții și peste 80 de vorbitori.