21 noiembrie

SE REIAU LUCRARILE DE CONSTRUCTIE A SEDIULUI CLUBULUI SCOLAR SPORTIV VIITORUL
Inspectoratul Şcolar Cluj anunţă reluarea lucrărilor de construcţie a sediului Clubului Şcolar Sportiv Viitorul, care este realizat în acest moment doar în proporţie de 5%.
Actul adiţional pentru prelungirea contractului de execuţie a fost semnat în aceste zile, iar pentru prima etapă au fost alocaţi 400.000 de lei. Până la finalul anului se estimează finalizarea lucrărilor de turnare a betoanelor pentru nivele 1 şi 2, urmând ca proiectul să continue anul viitor. Potrivit declaraţiei şefului Inspectoratului Şcolar, Valentin Cuibus, pentru un post de radio local, clădirea astfel construită va găzdui şi un bazin de înot, respectiv o sală de sport .

ECHIPAMENTE DE INREGISTRARE AUDIO-VIDEO PENTRU POLITIA LOCALA
Licitaţia privind achiziţionarea a 29 de camere de filmat pentru dotarea maşinilor Poliţiei Locale, a fost lansată.
Documentul mai prevede achiziţionarea a patru sisteme de filmare panoramică, ce permit înregistrarea deasupra maşinii, şi a 70 de camere de filmat de dimensiuni mici, care vor fi ataşate de uniformele poliţiştilor. Termenul limită de depunere a ofertelor este data de 25 noiembrie, iar contractul are o valoare totală estimată la 224.000 de lei, fără TVA.

STATIE DE INCARCARE PENTRU MASINILE ELECTRICE PE PARTIILE MARISEL
Pârtiile Mărişel au fost dotate cu o staţie de încărcare pentru maşinile electrice.
Sistemul poate fi utilizat gratuit de către toţi turiştii care îşi vor petrece vacanţa în judeţul Cluj.

MODERNIZARI IN CADRUL SPITALULUI CLINIC JUDETEAN DE URGENTA
Ambulatoriile secţiei ORL, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, au fost dotate cu câte o staţie pentru consult de specialitate, investiţia totală ridicându-se la 800.000 de lei.
Totodată, în dotarea Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală a intrat un aparat de fluoroscopie radiologică fixă a cărui valoare a fost de 1,3 milioane de lei. În ceea ce priveşte compartimentul ATI, acesta a fost dotat cu paturi de ultimă generaţie şi lămpi cu lumină ultravioletă, iar de modernizare au beneficiat şi secţiile de chirurgie. Reamintim că 2019 a fost declarat de autorităţile locale „anul sănătăţii”.

AU INCEPUT LUCRARILE LA PARCAREA DE LA AEROPORT
Lucrările de modernizare ale parcării Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” au început în această săptămână.
Acestea prevăd, printre altele, amenajarea unor staţii de intrare-ieşire de tip Sense, implementarea unui sistem de ghidare în parcare şi instalarea unei staţii mobile de plată, dotată cu un software unic în România. Proiectul prevede şi conectarea aeroportului cu reţeaua de mijloace de transport în comun, astfel că, la acest moment se efectuează teste de trafic cu ajutorul unui autobuz electric din dotarea RATUC. Prima fază a proiectului presupune o investiţie de 2 mil de lei şi are ca termen estimat de finalizare Sărbătorile de iarnă.

ALEGERILE PREZIDENTIALE INCEP AZI IN DIASPORA
Alegerile prezidenţiale pentru românii aflaţi în Diaspora vor începe în această seară în Noua Zeelandă.
Reamintim că la vot pot participa cetăţenii români care în ziua alegerilor se află pe teritoriul altui stat, indiferent de motivul prezenţei lor acolo – domiciliaţi, rezidenţi sau turişti. În cel de-al doilea tur de scrutin au intrat Klaus Iohannis, actualul Preşedinte al României, şi Viorica Dăncilă, fostul premier. În acest sens, precizăm că importantă este participarea la alegeri, indiferent de opţiunea pe care o aveţi.