21 noiembrie

RETEA DE STATII SELF-SERVICE FINALIZATA
Proiectul ,,Retea de statii self-service de închiriere de biciclete’’ a fost finalizat. Obiectivele specifice ale proiectului au fost:
1. Realizarea unei retele de 50 de statii de închiriere de biciclete în regim self-service si dezvoltarea unei retele coerente de piste si trasee destinate biciclistilor, pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca, al comunei Floresti si al comunei Apahida.
2. Implementarea în Zona Metropolitana Cluj a unei campanii de promovare a bicicletei ca mijloc de transport.
Valoarea toatala a proiectului a fost de peste 14.000.000 de lei, din care valoarea cererii nerambursabile a fost de peste 10.500.000 de lei.
Durata de implementare a fost de 61 luni.

VERIFICARI ALE POLITIEI LA GARA SI LA AEROPORT
Politistii locali din cadrul Serviciului Inspectie comerciala, în colaborare cu lucratori din cadrul Politiei Transporturi, au desfasurat saptamina trecuta mai multe actiuni în zona Garii si în zona Aeroportului International ”Avram Iancu” si în incinta acestuia.
În urma controalelor, au fost descoperite urmatoarele nereguli:
– utilizarea altor statii, în afara celor stabilite, pentru îmbarcarea/debarcarea de calatori în
vederea efectuarii de activitati de transport public persoane;
– efectuarea activitatii de taximetrie pe baza autorizatiei taxi eliberata de Primaria Floresti si Aiud;
– lipsa asigurarii de bunuri si persoane;
– nerespectarea standurilor,
– lipsa ecuson (cu numele si fotografia conducatorului auto);
– fumat în interiorul autoturismului care desfasura activitate de taximetrie.
Pentru neregulile constatate au fost încheiate 13 procese-verbale de constatare a contraventiilor în valoare de 3.400 lei. Astfel de verificari vor continua si în perioada urmatoare.

PLANTARI DE TOAMNA
In Cluj-Napoca a inceput sesiunea de plantare de toamna a arborilor cu balot. Prima zona unde au fost plantati arbrori a fost str. Plevnei. Urmatoarele zone in care vor fi plantati arbori vor fi: str. Traian Vuia, str. Zorilor, str. Viilor, str. Plopilor, str. Primaverii. De
asemenea, in aceasta perioada vor fi plantate 50.000 de fire de gard viu pe aliniamentele stradale pe directia centru-cartiere. Vor fi plantati si 1800 de arbusti, care vor fi amplasati in spatiile verzi pe domeniul public di nintregul oras.

ZIUA INTERNATIONALA A DREPTURILOR COPILULUI
Teatrul de Papusi Puck pune astazi în scena piesa „Croitorasul cel Viteaz” pentru 63 de copii cu virsta între 5 si 14 ani, ocrotiti în unitatile de protectie din Cluj-Napoca, Apahida, Floresti, Gherla, Huedin si Turda. Evenimentul are loc la sediul teatrului si este prilejuit de celebrarea Zilei Internationale a Drepturilor Copilului (20 noiembrie). Cu aceasta ocazie, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Cluj a organizat saptamina trecuta si alte manifestari.

CONFERINTA “CRACIUNUL AZI, FARA HRISTOS?”
Organizatia Crestina Agape în parteneriat cu Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca si Mitropolia Clujului, Maramuresului si Salajului organizeaza conferinta „CRACIUNUL AZI, FARA HRISTOS!?”, sustinuta de pr. prof. dr. Stelian Tofana. În cadrul evenimentului va avea loc si miniconcertul de colinde care îi va avea ca protagonisti pe Lucian si Adelina Susanu împreuna cu copiii. Proiectul conferintelor Agape pentru familii va ajunge astfel la
cea de-a 11-a editie. Confertinta va avea loc miine la Casa de Cultura a studentilor, de la ora 19:00, iar intrarea este libera. Mai multe detalii pe pretuimfamilia.ro