21 octombrie

UN NOU SECTOR AL DJ 107T A FOST ASFALTAT
Un nou sector cu o lungime de aproape 5 km ce face parte din drumul judeţean 107T, pe direcţia Mărişel-Măguri Răcătău, a fost astfaltat.
Pentru finalizarea proiectului administraţia judeţeană a anunţat că în perioada următoare vor mai fi executate câteva lucrări la acostamente.

800.000 DE LEI AU FOST INVESTIŢI ÎN INSTITUTUL DE UROLOGIE
800.000 de lei au fost investiţi în ultimii doi ani de către autorităţile locale în modernizarea Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj, unitate medicală aflată în subordinea Ministerului Sănătăţii.
Printre echipamentele medicale şi aparaturile achiziţionate se numără un turn de video endo urologie, o staţie de epurare pentru hemodializă, un transductor convex pentru ecograf şi patru aparate de dializă. Preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, a declarat că se are în vedere continuarea dotării spitalelor clujene, mai ales că 2019 este declarat Anul Sănătăţii.

PRIMUL SCAUN INTELIGENT PENTRU BIROU INVENTAT LA CLUJ
Primul scaun inteligent pentru birou din ţară a fost inventat la Cluj-Napoca de către Antares România şi Clusterul Mobilier Transilvan.
Prin utilizarea prototipului utilizatorii vor fi notificaţi cu ajutorul unei aplicaţii, atunci când poziţia lor nu este una corectă, lucru ce este posibil prin cei şase senzori cu care scaunul a fost dotat astfel încât datele întregistrate să fie transmise prin internet Wi-fi către un computer unde sunt stocate şi interpretate. Invenţia a fost prezentată la Conferinţa Internaţională a Clusterelor ce a avut loc în luna septembrie în Cluj-Napoca.

6000 DE PARTICIPANŢI LA FESTIVALUL INTERNAŢIONAL “PUCK”
6000 de persoane au participat la cea de-a 18-a ediţie a Festivalului Internaţional „Puck” ce a avut loc săptămâna trecută.
În cadrul evenimentului au avut loc în jur de 50 de spectacole şi reprezentaţii ce au fost susţinute pe scene precum Teatrul Naţional, Opera Naţională, Academia de Muzică „Gheorghe Dima” şi Facultatea de Teatru şi Film a Universităţii Babeş-Bolyai. O noutate a ediției a fost „Întâlnirea artiștilor păpușari maghiari”, proiect care a reunit artiști profesioniști din România și Ungaria, dar și studenți alături de cadre didactice din cele două țări.