21 septembrie

FACTURI PLATITE LA POSTA
Facturile de utilitati pot fi platite la Posta Romana prin intermediul unui nou produs – mandat postal încasare facturi. Serviciul este contracost, cu un tarif unic de 2,5 lei (scutit de TVA), indiferent de valoarea facturii. Produsul consta într-o aplicatie care scaneaza codul de bare al facturilor. În cazul în care clientul nu are factura, angajatul Postei introduce manual datele clientului în aplicatie: nume, prenume si cod client. Banii ajung în contul furnizorului de utilitati în 5 zile.

LUCRARI FNALIZATE PE DJ107J
Lucrarile de intretinere si reparatii de pe drumul judetean 107J Valea Ierii – Caps au fost finalizate. Acestea au vizat un tronson cu o lungime de 4,4 de kilometri. Lucrarile de întretinere la acest sector de drum judetean au constat în plombari cu mixtura asfaltica, burdusiri, acostamente, santuri, decolmatari podete.

CONTROALE IN TRAFICUL RUTIER
Politistii din cadrul Politiei Cluj-Napoca, Biroul Rutier, au desfasurat
activitati pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Acestia au actionat în zona centrala si în cartiere, cu precadere pe strazile Fabricii, Bulevardul Muncii, Aurel Vlaicu, Traian Vuia, Frunzisului si Calea Turzii. Pentru neregulile constatate în trafic, au fost aplicate 48 de sanctiuni contraventionale la regimul circulatiei rutiere, în valoare de peste 7.000 de lei. Ca masura complementara, au fost retinute 8 permise de conducere si au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.
Politistii vor continua actiunile pentru a-i determina pe participantii la trafic  sa respecte regulile de circulatie si, implicit, pentru reducerea numarului de accidente rutiere.

ZIUA CURATENIEI NATIONALE
Membrii Asociatiei Parinte în Floresti, împreuna cu voluntarii “Let’s Do It, Romania!”, va invita simbata, 24 septembrie, la Ziua de Curatenie Nationala. Organizatorii si partenerii proiectului încearca sa atraga atentia comunitatii asupra importantei mentinerii unui mediu inconjurator curat si la responsabilitatea pe care o are fiecare cetatean în acest sens.
Astfel, simbata la ora 9.30 are loc transportul gratuit al voluntarilor la castelul Gilau. La ora 10.30 incepe curatenia in zona lacurilor Gilau si Tarnita. Masa de prinz oferita voluntarilor si inminarea diplomelor incep la ora 14.30 si vor fi urmate de un concert acustic solo Patricia Labou. La ora 17:00 masina pusa la dispozitia voluntarilor porneste de la Castelul Gilau spre statia Cora.
Inscrierile se fac la adresa de email laura.macovei@letsdoitromania.ro si pe pagina de facebook a evenimentului.