22 august

PROBA DE PROFIL, AZI, LA EXAMENUL DE BACALUREAT
Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat a continuat, astăzi, cu proba obligatorie a profilului, respectiv Istorie, în cazul elevilor de la profilul uman, sau Matematică, pentru elevii de la profilul real. Ultima probă scrisă va fi cea la alegere şi va fi susţinută mâine. Vineri şi luni vor începe probele orale cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, după care sunt programate probele de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, evaluarea competenţelor digitale şi evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Primele rezultate ale sesiunii de toamnă a Bacalaureatului vor fi afişate pe 1 septembrie. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, rezultatele finale fiind afişate în data de 6 septembrie. Vă reamintim că la sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat din acest an s-au înscris peste 45.000 de elevi.

A ÎNCEPUT ASFALTAREA DRUMULUI JUDEŢTEAN CĂPUŞU MARE – RÎŞCA
Consiliul Judeţean Cluj anunță demararea lucrărilor de asfaltare a sectorului de drum județean, în lungime de aproximativ 19 kilometri, cuprins între localitatea Căpuşu Mare, respectiv joncţiunea cu drumul naţional DN1 şi centrul localităţii Rîşca. Potrivit autorităţilor judeţene, acest drum reprezintă, probabil, una dintre cele mai pitorești rute alternative care pornesc din DN1 și care converg spre staţiunea Beliş-Fântânele. De asemenea, acest sector de drum este extrem de apreciat și de iubitorii automobilismului, anual desfășurându-se aici numeroase probe speciale din campionatul european de raliuri.

1 MILION DE ROMÂNI CHEMAŢI LA CURĂŢENIE
Let`s Do It, Romania! anunță lansarea campaniei de curățenie World Cleanup Day, care își propune ca în data de 15 septembrie să mobilizeze 1 milion de români la cea mai ambițioasă acțiune civică de până acum. Acest obiectiv îndrăzneț înseamnă, pe de o parte, o șansă de a curăța România, iar pe de altă parte, un pas important în coagularea unei comunități de români activi și conectați. Pe plan local, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tişe, îi îndeamnă pe clujeni să se alăture acestei inițiative fiind important să conștientizăm valoarea resurselor naturale de care dispunem și să evităm poluarea acestora prin colectarea deșeurilor selectiv. Înscrierea pentru Ziua de Curățenie Națională se face pe site-ul letsdoitromania.ro, iar doritorii îşi vor putea alege zonele pe care le vor curăța prin intermediul aplicației World Cleanup, ce poate fi descărcată gratuit din AppStore si GooglePlay. „Let`s Do It, Romania! este cunoscută în ţara noastră ca fiind cea mai mare mișcare socială, cu peste 1.400.000 de voluntari şi 18.000 de tone de deșeuri curățate în campaniile anterioare.