22 iulie

S-A INCHIS PIATA VOLANTA DE PE PLATOUL SALII SPORTURILOR
Piața Volantă de pe platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian” va rămâne închisă până în 3 august, ca urmare a evenimentelor care vor avea loc în această zonă în perioada următoare. Aceasta va fi redeschisă în 10 august, însă până atunci clujenii pot să achiziționeze produse alimentare, în fiecare zi de joi, din Piața Volantă din cartierul Gheorgheni, care este amplasată pe str. Unirii, la capătul liniei trei și funcționează în intervalul 15-19.

DOCUMENTELE PENTRU PARCUL TINERETULUI  AU FOST SEMNATE
Municipalitatea clujeană a semnat contractul privind realizarea parcului Tineretului, care este amplasat la capătul Bulevardului Muncii. Acesta este întins pe o suprafață de 20 de hectare și va cuprinde terenuri de sport, alei, bănci, obiecte de mobilier urban, o tiroliană cât și zone verzi, create în mod special cu ajutorul celor 1500 de arbori care urmează să fie plantați. Durata de finalizare a lucrărilor este estimată la doi ani, iar valoarea investiției este de 19 milioane de lei.
SPECIALIZARILE IN MAGHIARA SI GERMANA SUNT LA MARE CAUTARE LA UBB
Numărul absolvenților de clasa a XII-a, care aleg să studieze la una dintre specializările Universității Babeș-Bolyai, cu predare în limba maghiară sau germană este în creștere față de anii precedenți, potrivit unui anunț al instituției. Astfel că pentru cele puțin peste 1000 de locuri bugetate la specializările cu frecvență în limba maghiară, în acest an au optat în jur de 1400 de candidați. Totodată, dacă la specializările cu predare în limba germană sunt disponibile 164 de locuri la buget, până la momentul de față în cadrul acestora s-au înscris 230 de absolvenți de liceu. Cele mai căutate facultăți care au specializări cu predare în limba maghiară sunt Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Facultatea de Psihologie și Științele Educației și Facultatea de Matematică și Informatică. De asemenea, în ceea ce privește înscrierile la specializările în limba germană, primul loc este ocupat tot de Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, urmată de Facultatea de Matematică și Informatică și de Facultatea de Litere.
AU INCEPUT LUCRARILE DE ASFALTARE ALE DJ 161K
Consiliul Județean Cluj a anunțat începerea lucrărilor de asfaltare a drumului județean 161K. Mai exact acestea vizează ruta Căian Vamă – Bărăi – Sava – Mureșenii de Câmpie și localitatea Chiriș și se întind pe o lungime de 7 km, față de lucrările de întreținere, care vizează un tronson de 20 km. În acest sens sunt prevăzute și lucrări de completare acostamente, curățarea șanțurilor, rigolelor și podețelor, precum și tăierea lăstărișului din vecinătatea căii de rulare. Reamintim că importanța drumului județean 161K este dată de faptul că acesta asigură legătura între drumul județean 109C, pe direcția Gherla și drumul național 16, pe direcția Apahida-Cluj-Napoca.